Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Mladima skrenuta pozornost na zakonske obveze

VINKOVCI-Policijske službenice za prevenciju na Trgu Vinkovačkih jeseni, u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe droga Vukovarsko-srijemske županije, provele preventivno-edukativnu akciju na temu „Prevencija sredstava ovisnosti s kojima se suočavaju mladi u njihovoj svakodnevnici“.

 -''Početak školske godine potaknuo je službenike Policijske uprave vukovarsko-srijemske da danas organiziraju postavljanje pulta na kojem možete dobiti sve informacije o prevenciji asocijalnog ponašanja djece i mladih. Cilj je preventivno djelovati te ukazati koji su to prihvatljivi a koji neprihvatljivi načini ponašanja u društvu. Sa željom da djecu i mlade usmjerimo pozitivnim i društveno prihvatljivim vrijednostima na dobrobit cijele zajednice, svojim posjetom u ime Vukovarsko-srijemske županije podržao sam nastojanja Policijske uprave, rekao je Josip Dabro, zamjenik župana i predsjednik Povjerenstva.

 Akcija je samo dio aktivnosti koje policija pojačano provodi u rujnu jer se početkom nove školske godine i roditelje i mlade želi podsjetiti na zakonske propise koji se tiču mladih a odnose se na noćne izlaske, zabranu konzumacije alkoholnih pića osobama mlađima od 18 godina te na obvezu primjene zakonskih propisa ugostiteljskih objekata i trgovačkih obrta prema mladima. Također, ukazana je pozornost i na zabranu klađenja osobama mlađima od 18 godina i kažnjivost posjedovanja i korištenja opojnih droga.  

 

Prigodne letke mladima je dijelio i zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, koji je podržao akciju.

 

 

 

Share