Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

KUD ''Slavko Janković'' Šiškovci najbolje predstavljeno društvo na Smotri folklora Vukovarsko-srijemske županije

VINKOVCI-U šatoru Vinkovačkih jeseni večeras je održana posljednja ovogodišnja Folklorna večer čime je završila Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 53. Vinkovačkih jeseni.

Od 7. rujna na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavilo se 51 društvo. Svi oni za Folklorne večeri pripremali su se tijekom cijele godine, a za nastup odabrano je ono za što se držalo kako će ostaviti najbolji dojam na Prosudbeno povjerenstvo, od spleta kola i pjesama do starih običaja. Vukovarsko-srijemskim KUD-ovima Folklorne večeri su vrhunac rada u jednoj godini i iznimno se trude što bolje i autentičnije predstaviti folklor svoga mjesta, a dodatni motiv je to što najbolje ocijenjeni stječu pravo prezentirati Vukovarsko-srijemsku županiju u idućih godinu dana na folklornim i drugim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Tko će to biti ocijenilo je Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: mr.sc. Ljubica Gligorević, Marinko Blažinkov, Danijel Šota i Ivan Zlatunić, a na KUD-ovima je bilo da što bolje rekonstruiraju izvornost nošnji, običaje te ples i pjesmu koji su ih pratili. Ocjenjivalo se sve, originalnost nošnje i izvedbe kola, glazbeni i pjevački dio nastupa, kao i opći dojam na sceni. Iako su u nekim slučajevima odlučivale nijanse, odluka o konačnom poretku ipak je donesena.

Kulturno-umjetničko društvo koje je svojim nastupom ostavilo najbolji dojam je “Slavko Janković” Šiškovci.

 

Poredak preostalih KUD-ova je sljedeći: 2. “Seljačka sloga” Bogdanovci, 3. “Seljačka sloga” Nuštar, 4. “Slavko Mađer” Cerić i “Ogranak seljačke sloge” Drenovci, 5. “Šokadija” Mikanovci, 6. “Ivan Goran Kovačić” Ivankovo, 7. “Seljačka sloga” Strošinci, 7. “Jankovci” Stari Jankovci, 8. “Mijat Stojanović” Babina Greda, 9. “Josip Kozarac” Štitar.

Izvor foto: Šokački portal

Share