Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Učenici iz njemačkog grada Kenzingena nose puno lijepih uspomena sa održanih 53.Vinkovačkih jeseni

VINKOVCI-U velikoj vijećnici Grada Vinkovaca, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić  održao je prijem izaslanstva njemačkog partnerskog grada Kenzingena na čelu s gradonačelnikom Matthiasom Guderjanom, na kojem su bili i učenici Gymnasium Kenzingen koji su na uzvratnoj razmjeni kod svojih vršnjaka iz Gimnazije Matije Antuna Reljkovića Vinkovci.

Predstavnici Kenzingena došli su u Vinkovce i prisustovali 53. Vinkovačkim jesenima, a  u Velikoj gradskoj vijećnici gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić  održao je prijem za dugogodišnje goste i prijatelje zahvalivši im na još jednom dolasku na “Vinkovačke jeseni”. 

“Najveće bogatstvo u ovom našem prijateljstvu što se kroz godine veliki broj generacija sprijateljio u posjetama škola, gdje smo dobili nova prijateljstva koja će u budućnosti održavati ovu vezu između naših gradova. To je naravno velika zasluga i vaših profesora i ravnatelja škole. Suradnja s Kenzingenom je na tako visokoj razini da vjerujem da u našim gradovima nema građanina koji ne zna za to prijateljstvo. Nadam se što skorijem ponovnom susretu. '', istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

Gradonačelnik Kenzingena Matthias Guderjan sa suradnicima istaknuo je da su ovo bile jedne od ljepših i boljih Vinkovačkih jeseni i što se tiče ponude i gostiju sigurno najbogatije, te da su naši učenici uživali i shvatili koliko je bilo važnih osoba na Vinkovačkim jesenima, dakako i susret s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

-''Prenosim čestitke gradu koji je u posljednje dvije godine puno toga napravio što govori da čelnici rade u dobrom smjeru, a čak su neke stvari bolje nego kod nas. Zahvaljujem Vam na pozivu i drago mi je što smo ovdje u Vinkovcima u ovo vrijeme velike manifestacije Vinkovačkih jeseni.'', rekao je Matthias Guderjan.

 

Share