Najave

Uz pjesmu i veselje obilježen Međunarodni dan starijih osoba

VINKOVCI-U svečanoj sali „Barun Trenk“ u Vinkovcima, obilježen je Međunarodni dan starijih osoba, a okupljanju umirovljenika pridružio se i dožupan Josip Dabro,  predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković, te vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima.

-Kako je Međunarodni dan starijih osoba, želim svim umirovljenicama i umirovljenicima čestitati njihov dan, kao i osoba treće životne dobi. Nikako ne smijemo zaboraviti i naše bake i djedove, oni koji su nam nešto povjerili iza sebe. Gradska uprava kroz sve svoje projekte gleda obitelj, a onda tu smatram od novorođene djece do umirovljenika, kako bi im olakšalo živjeti, rekao je Ivan Bosančić, dok je zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Josip Dabro, ukratko dodao:

-''Starenje za njih ne znači izgubljenu mladost, nego novu priliku da sudjeluju u društvu, jer "na starijima svijet opstaje, a na mladima ostaje“.Siguran sam da od njih možemo mnogo naučiti. Samo zalaganjem cjelokupne zajednice prihvatit ćemo treću životnu dob kao najljepšu dob koja nam se svima, prije ili kasnije smiješi, rekao je Dabro.

Bila je to prigoda da se umirovljenici u zajedničkom druženju odmaknu od svakodnevnih problema koji ih tište, a pridružili su im se i njihovi gosti.

Članovi umirovljeničkih udruga  prisjetili su se vremena kada su svoj radni vijek proveli u radnom okruženju i davali sebe društvenoj zajednici a danas uživaju od plodova svoga rada.

Istaknuto je kako je, na žalost,  umirovljenička slika nepovoljna, veliki broj preživljava od male mirovine ali i pored toga članovi koji djeluju na području Vukovarsko-srijemske županije nastoje organizirati okupljanja. Kroz zajednička druženja članovi  nastoje pronaći rješenja za probleme  s kojima se susreću osobe treće životne dobi.

 

Share