Najave

Raspored događanja za prosinac 2019. u ...
Raspored događanja za prosinac 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Svečano otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji

VINKOVCI-U galeriji Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci svečano je otvorena izložba slika nastalih na likovnoj koloniji održanoj prošle godine u prigodi jubilarne 25. obljetnice osnutka 5. gardijske brigade “Sokolovi”. 

Ovom izložbom započeo  je program obilježavanja 26. obljetnice osnutka ove legendarne brigade u organizaciji Udruge veterana 5. gbr “Sokolovi”.Prošlogodišnju likovnu koloniju organizirali su UV 5. gbr “Sokolovi”, Gradski muzej Vinkovci i Gradsko kazalište “Joza Ivakić”. Odazvalo se preko 30 autora iz Vukovarsko-srijemske županije i drugih dijelova Hrvatske, a dio nastalih djela ostao je u vlasništvu UV 5. gbr “Sokolovi”. 

Slike su namijenjene prodaji u humanitarne svrhe, a prihod od slika prodanih na ovoj izložbi namijenjen je Društvu “Hrvatska žena” Vinkovci kao pomoć u održavanju stana u Zagrebu, koji služi za potrebe maligno oboljele djece s područja Vukovarsko-srijemske županije.

“Ovim svojim djelovanjem veterani 5. gbr pokazuju svoju humanost i pokazuju kako i danas imaju ono veliko srce koje su imali onda kada su stali u obranu domovine, ali isto tako želimo vrlo jasno istaknuti taj odnos veterana 5. gbr prema kulturi i njihovu želju da i dalje sudjeluju u kulturnim projektima pa će i ova suradnja s Muzejom i Kazalištem biti nastavljena i dalje”, istaknuo je Krešo Marić iz Gradskog muzeja Vinkovci u ime Organizacijskog odbora likovne kolonije i večerašnje izložbe.

U programu otvorenja izložbe sudjelovao je ŽVS “Lira” Vinkovci.

 

Share