Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

60 godina Radio Vinkovaca- radio koji popravlja dan !

VINKOVCI-Jeste li znali da su Radio Vinkovci jedna od najstarijih postojećih hrvatskih radio frekvencija, kao i da svoj program emitira u kontinuitetu još od 1958. godine? 

A da ne spominjemo činjenicu kako su se na 90,2 megaherca odgojile brojne generacije Vinkovčana, ali i ostalih Slavonaca? Kao i ostatak platformi kojima se svakodnevno koristi medijska kuća Novosti, a u čijem je sastavnom dijelu radio, svoju 60. godinu postojanja proslavit će u sasvim novom ruhu. 

Od 1. siječnja, ovom se mediju nakon šest dugih desetljeća posvetila posebna pažnja, brižljivo se promišljalo u kojem smjeru nastaviti, dok su sva istraživanja slušanosti i mišljenja publike ukazivala na potpunu promjenu glazbenog smjera. Svojim prvim velikim rebrandingom, Radio Vinkovci doživio je moderan preokret te se danas može pohvaliti kako je postao dinamičan medij koji je prisutan u životima svojih slušatelja. Da nije mogao bolje zakoračiti u svoje šezdesete, govore i statistike kako se u prvih šest mjeseci 2018. broj slušatelja udvostručio, a što se više bližimo koncu godine, on je gotovo trostruko veći nego što je bio! Ipak, to nije ni približno sve. U tijeku su zahvati na obnovi prostora i modernizaciji studija, a s time možemo zaključiti, da smo i doslovno i metaforički, podignuli novi radio. "Radio je moja prva ljubav i nešto zbog čega me projekt Novosti veselio. Rebranding i redizajn radija dovršit ćemo posljednje jer sve mora biti napravljeno upravo onako kako treba", istaknula je direktorica medijske kuće Novosti, Mirjam Jukić,.

Radio Vinkovci nije zaboravio i na ostatak svoje publike kojima je stariji format programa bio draži od novoga, stoga je nedjelju prijepodne rezervirao za 100% Slavonsko na gušt i veselje svih ljubitelja tamburaške glazbe. 

Tu su i dnevne informativne emisije, a neki od noviteta na tom planu su svakako VK Aktualac i Vkinfo koje na sasvim svjež način predstavljaju aktualnosti i tekuća događanja u gradu. Kulturnom trojstvu: Multikultura; Vi, mi i knjiga i Vinkovačke priče, s najavama kulturno-umjetničkih manifestacija i popratnih događanja pridružila se emisija Kulturni eter, dok se obrazovni dio programa pojačao s Generacijom YZ. 

Naravno, tu je glazba, s programom u kojem apsolutno svatko može pronaći ponešto za sebe. Osim tamburaša, od ostalih zabavnih emisija izdvojimo samo novitete: Nismo više tako mladi, Naša stvar, All time hits, Studio 90.2, Subotiranje i Boom boom kojima ćemo nastaviti glazbeno odgajati nove generacije Vinkovčana. Svoje zadovoljstvo redizajnom radija, ne krije ni glavna urednica Novosti, Marija Gerovac: "Od sva tri medija, moram priznati kako mi je radio sve draži, a razlog je vrlo jednostavan: on je red pjesme, red informacija i tako u krug. I portal i novine nikako ne mogu i bez onih crnih vijesti, a na radiju, posebno uz novu programsku shemu, dinamika je brža, a time i zabavni program prevladava. Izuzetno sam ponosna što smo već šezdeset godina “on air”. Modernizacija je bila nužna, a samim time i promjena načina rada te vrste glazbe koju emitiramo.

Uz jednu osviježenu ekipu mislim da smo na dobrome putu da ostvarimo ono što smo zamislili", te nadodaje kako je kritika uvijek bilo i bit će, no tu su i mnoge pohvale što je opet znak kako ljudi slušaju 90.2 MHz. Okruglih 60, Radio Vinkovci proslavit će u ponedjeljak, 5. studenog, a za tu će priliku zaodjenuti novi logotip i slogan. Nadamo se da će barem narednih 60 godina, 90.2 biti zapamćen kao "radio koji popravlja dan".

 

Share