Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Potpisan sporazum za asistente u vrtićima

VINKOVCI-Grad Vinkovci, Dječji vrtić i Udruga osoba s invaliditetom "Bubamara" potpisali su sporazum o provedbi programa pomoćnika djeci s teškoćama u razvoju u Dječjem vrtiću s ciljem ispunjenja posebnih potreba u odgojno-obrazovnom radu djece s teškoćama u razvoju, osiguravanja podrške i njezina uključivanja u redovite vrtićke skupine.

- Primijetili smo problem, na koji su nas upozorili roditelji djece koja su imala potrebu za asistentom u dječjim vrtićima. Zajednički smo pronašli rješenje, pa ćemo kao Grad kroz "Bubamaru" pa do samoga Centra osigurati četiri pomoćnika za djecu i nadamo se da će to biti dovoljno kako bismo riješili problem koji objektivno postoji. Ovaj je program početak rješavanja problema te u budućnosti očekujemo sugestije roditelja, ali i samih odgojiteljica u vrtiću, -rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

tpiČetiri asistrenta za sada su u tri vrtića, a radi se o dva asistenta u Dječjem vrtiću ‘‘Nazor‘‘ te po jednom asistentu u Dječjem vrtiću ‘‘Pčelica‘‘ i Dječjem vrtiću ‘‘Budućnost‘‘.- 

Mi smo se uključili u ovaj hvalevrijedan projekt, zapravo, ovo je i praćenje na koji će se način odvijati rad s asistentima u vrtićima. Kako smo i do sada imali djecu s teškoćama u razvoju i kako naši vrtići ne raspolažu određenim materijalima i edukativnim osobljem, spremno smo krenuli u ovo, bez obzira na uvjete koje imamo - rekla je Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića.

Share