Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Vinkovačka povorka sjećanja na Vukovar

VINKOVCI-Nakon mise za žrtve Vukovara u crkvi Sv. Euzebija i Poliona, do podvožnjaka došla Vinkovačka povorka sjećanja na Vukovar, koju su predvodili mons. Tadija Pranjić, župnik župe Sv. Euzebija i Poliona i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

 

 “Ovo su dani koji su posebno sveti za cijeli hrvatski narod i kada se na poseban način osjeća jedno jedinstvo. Prije 27 godina Vinkovci su bili u potpunom mraku, tukli su nas sa stotinama granata, a mi smo slutili agoniju koja se događala u Vukovaru. Ali ono što treba uvijek govoriti to je da Vukovar nikada nije pao, Vukovar je samo bio privremeno okupiran i to je termin koji treba uvijek upotrebljavati. Danas je Vukovar jedan lijep i slobodan grad u kojem mogu svi mirno živjeti, a mi kao narod ne smijemo zaboraviti svoje žrtve kojih se sjećamo ovih dana”, istaknuo mons. Tadija Pranjić nakon molitve za žrtve Vukovara na vinkovačkom podvožnjaku.

 

 “Mi se večeras sjećamo Vukovara i odajemo počast svima koji su u Vukovaru, za Hrvatsku i za sve nas, dali ono najvrjednije, svoj život. Isto tako sjećamo i svih onih naših branitelja koji su u to vrijeme bili u Vukovaru ili u Vinkovcima jer nije bilo ni ovdje puno lakše, pod kišom granata i pod silnim napadima, braniti Hrvatsku i naš grad. Zato je jako važno da svake godine širimo ovu priču koja se ne smije ponoviti više nikada u našoj povijesti, da učimo našu djecu i sve buduće generacije što se dogodilo u Vukovaru, što se dogodilo u Vinkovcima, što se dogodilo u Hrvatskoj tih dana”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

 

 

Share