Najave

Raspored događanja za travanj  2019. u ...
Raspored događanja za travanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA  ...

Započela osma etapa programa ''Sigurnost na vodi''

VINKOVCI-Tiskovnom konferencijom održanom danas u Dvoranskom plivalištu "Lenije" obilježen je početak već osme etape programa "Sigurnost na vodi, namijenjenog djeci završne godine vrtića, kojega je nositelj Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su zamjenik gradonačelnika Vinkovaca Gabrijel Šokičić i predstavnici provedbenih partnera, Željko Ilić, direktor poduzeća „Periska“ d.o.o. koje upravlja Dvoranskim plivalištem „Lenije“, Zvonimir Pinter, tajnik Vinkovačkog plivačkog kluba, Suzana Zidar, ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci i Ivana Jurčević, predstavnica Katoličkih dječjih vrtića „Eden“, a pressicu je vodio Branko Tomić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Vinkovci.

Dogradonačelnik Šokičić je izrazio veliko zadovoljstvo što će zahvaljujući angažmanu Crvenog križa, u odličnom sportskom objektu u koji je grad uložio znatna sredstva, naši najmlađi sugrađani uz pomoć iskusnih trenera naučiti vještinu koja život znači.

Gradsko društvo Crvenog križa Vinkovci osiguralo je na natječaju Hrvatskog Crvenog križa sredstva za sufinanciranje troškova sigurnog prijevoza djece od vrtića do bazena i troškove trenera plivanja, dok roditelji participiraju u plaćanju povlaštene cijene ulaznice. Svako dijete dobit će na kraju desetsatnog programa prigodno priznanje i majicu Hrvatskog Crvenog križa sa zanimljivim crtežima kako se pravilno ponašati u vodi.

Ciljna skupina ovog programa su polaznici završne godine vrtića - djeca u dobi od 5 do 7 godina. Ciljevi programa su upoznati djecu s vodom kao medijem, osloboditi ih straha od vode, naučiti ih osnovama tehnika plivanja i ronjenja i tehnikama disanja kod plivanja.

Program će u reprezentativnom objektu Grada Vinkovaca - bazenima Dvoranskog plivališta „Lenije“ provesti iskusni treneri, članovi Vinkovačkog plivačkog kluba, koji su osmislili djeci prilagođen i zanimljiv desetsatni program.

U programu će sudjelovati ukupno 200 djece iz Dječjeg vrtića Vinkovci: „Pčelica“, „Budućnost“, „Vladimir Nazor“, „Stribor“, „Naša radost“ i „Lenije“ i Katoličkih dječjih vrtića „Eden“ i „Srce Marijino“. Siguran prijevoz djece od vrtića do bazena i nazad bit će izvršen autobusima vinkovačkog „Poleta“ koji imaju licencu za prijevoz djece vrtićkog uzrasta, a uz svaku grupu djece iz vrtića bit će i njihove tete – odgajateljice.

Share