Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Vinkovčani prezentirali svoje projekte na Reboot InfoGamer Zagreb 2018.

VINKOVCI-Hrvatska, Zagreb je već sedmu godinu domaćin jednog od najvećih Europskih sajmova videoigara i popratne industrije. Sajam je i ove godine održan u Zagrebačkom Velesajmu od 21.-25.studenog na rekordnih 20.000m2 izlagačkog prostora u čak 8 paviljona. Spektakularni gaming sadržaji, videoigre, popularni youtuberi, e-sport turniri i ove godine privukli su preko 80.000 posjetitelja.

Ove impozantne brojke, Reboot InfoGamer Zagreb, svrstalo je među tri najveća sajma u Europi.

Doprinos ovom spektakularnom događaju već treću godinu za redom daje i Vinkovačka udruga Locus putem IQDropStudio i Celer Games studija. Članovi studija svih pet dana trajanja sajma aktivno su na svojim štandovima prezentirali svoje projekte Bland Rauners i PH91. Naime radi se o videoigrama koje su osmislili, napravili i razvili članovi naše udruge  Patrik Hodak, Tomislav Celić, Mihael Cvilinder i Borna Božić. 

Vrijednost njihovih projekata je ogromna, počevši od činjenice kako se radi o srednjoškolcima i studentima koji su pored svojih svakodnevnih obveza pronašli vremena za dodatnu edukaciju i rad na projektima.  Radi se o ekipi iz susjedstva koja je  svoju ljubav prema igranju video igara usmjerila u jedan totalno novi smjer, izrade, razvoja i promocije vlastitih gaming projekata. 

Težina ovogodišnjeg poduhvata je i u činjenici kako pored navedenih developera, na razvoju projekata su sudjelovali i „vanjski“ suradnici, njihovi vršnjaci izvan Vinkovaca s kojima ih je povezao isti interes i zanimanje. 

Iza ove lijepe priče u sjeni reflektora, stoji njihov mentor Leo Tot kao i ostala mnogobrojna ekipa udruge Locus. U udruzi Locus izuzetno smo ponosni na naše timove jer ovo nam je najbolji dokaz kako smo uspjeli u našem cilju, a to je aktivno uključivanje mladih u ovu najveću rastuću industriju.

 

Share