Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Sve u vezi trudnoće, poroda i majčinstva možete doznati u vinkovačkoj udruzi ''Agape''

VINKOVCI-U prostorijama Šarenog boravka  smjestila se osnovana Udruga za informiranje i podršku budućim majkama ''Agape“.  Osim za vinkovačke trudnice dobro došle su i one iz cijele županije, a treba naglasiti kako je udruga Agape prva ovakvog tipa u Slavoniji.

Ujedno je ovo prva udruga koja će svoj rad posvetiti pripremi budućih majki na trudnoću, porod, a u konačnici i na majčinstvo. Udruga će svoj program temeljiti na zanimljivim stručno osmišljenim radionicama kroz čiji će tijek žene i buduće majke imati priliku dobiti odgovore na sva pitanja o trudnoći, porodu, dojenju kao i samom majčinstvu. Cilj ove udruge i programa je vraćanje ženama povjerenje u vlastito tijelo i njegove sposobnosti.

-Ova udruga osim što će raditi samo sa trudnicama i rodiljama, ona će biti tu i za majke koje se pripremaju za trudnoću.Ono što mi ne budemo mogli odraditi pozvat ćemo liječnike, psihologe, da bude korisno.Uskoro krećemo s radionicama koje će se vjerojatno održavati petkom.Poruka svim ženama je da dođu da vide, da se upoznaju s nama i da sve svoje probleme možemo zajednički riješiti, rekla Gordana Kucljak, izvršna predsjednica Udruge i primalja u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci.

Radionice će voditi prvostupnica primaljstva Marijana Mate Ello, primalja Gordana Kucljak, te prvostupnica sestrinstva Marina Mađaroš koje iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo rada u struci, a edukacije su prošle na brojnim simpozijima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Privremeno, dok se ne nađe stalan prostor radionice će biti održane u prostoru Šarenog boravka u Gundulićevoj ulici broj 22 u Vinkovcima.  Ukoliko imate pitanja ili se želite priključiti i uključiti u radionice možete se javiti preko Facebook stranice ili na broj mobitela 098/16 55 103. Osim trudnica i njihovih partnera, dobro došle su i sve žene koje planiraju trudnoću, kao i žene koje su se suočile s teškoćama pri začeću ili nažalost nisu iznijele trudnoću do kraja. Ono što je bitno naglasiti je kako će udruga pružiti mogućnost individualnog pristupa svakoj osobi.

 

Share