Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Započeo s radom ''Centar izvrsnosti'' koji okuplja sve nadarene učenike i učenice vinkovačkih škola

VINKOVCI- U prostorijama vinkovačke Gimnazije potpisan je  Ugovor o pokretanju projekta “Centar izvrsnosti”, a kojeg su potpisali ravnatelji vinkovačke Gimnazije Stipe Tomić i Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Dario Dragun te gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Gimnazija Matije Antuna Reljkovića i Osnovna škola Antuna Gustava Matoša nositelji su projekta “Centar izvrsnosti” koji za cilj ima osigurati što povoljnije uvjete za rad mentora i nadarene djece u vinkovačkim osnovnim i srednjim školama, a cijeli projekt podržao je i Grad Vinkovci osiguravši u proračunu za tu namjenu inicijalnih 100.000 kuna.

Prema riječima ravnatelja Gimnazije Stipe Tomića, u vinkovačkim školama puno je nadarene djece kojima će se, kao i njihovim mentorima, kroz centar izvrsnosti pokušati osigurati što bolji uvjeti za rad i napredak.  

Ravnatelj Osnovne škole Antuna Gustava Matoša Dario Dragun kazao je kako će se kroz projekt centra izvrsnosti konačno dati prilika mantorima i nadarenoj djeci da još više napreduju jer će im se omogućiti puno toga što do sada nisu mogli imati, poput radionica, pokusa i osiguranja potrebnih pomagala.  

“Potpisivanje ovog ugovora će svakako doprinijeti razvoju Vinkovaca u budućnosti”, ocjenio je gradonačelnk Ivan Bosančić rekavši kako nadareni učenici i njihovi mentori zaslužuju da se u njih ulaže jer svi oni koji su daroviti, koji će biti izvrsni studenti, jednoga će dana izgrađivati ovu zemlju.

 

Po njegovom riječima novac, koji je u iznosu od 100.000 kuna osiguran za tu namjenu u gradskom proračunu, bit će korišten za plaćanje mentora, kupovinu potrebnih nastavnih sredstva te da se pokriju ostali troškovi rada s nadarenim učenicima.

 

Share