Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Kroz program ''Vinkovci za plivanje'' prošlo 394-ero djece

VINKOVCI- Projekt „Vinkovci za plivanje“ šk. god. 2018./19. bio je namijenjen učenicima 3. razreda osnovnih škola s područja grada Vinkovaca. U njemu je sudjelovalo 394 polaznika iz 7 osnovnih škola - OŠ Antun Gustav Matoš, OŠ Bartol Kašić, OŠ Josip Kozarac, OŠ Ivan Goran Kovačić, OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivan Mažuranić i OŠ Nikola Tesla.

Projekt je započeo 24. rujna 2018. godine, a završio je 31. siječnja 2019. godine. Cilj projekta je bilo povećanje sigurnosti polaznika u vodi i podizanje razine kvalitete života. Polaznici su putovali na bazene 8 puta, a svaki dolazak, obuka je trajala 90 minuta (2 školska sata). Posljednji sat obuke je bio predviđen za testiranje usvojenog znanja i svečanu dodjelu diploma na koju su bili pozvani i roditelji. 

Glavni pokrovitelj projekta, Grad Vinkovci, je svim polaznicima projekta omogućio sudjelovanje bez naknade.

Za potrebe projekta izvršeno je 64 prijevozne ture autobusima kapaciteta od 50 i 70 sjedala. Prijevoz je obavljalo poduzeće Polet d.o.o.

Treneri, njih 6 odradili su ukupno 526 školskih sati obuke. Po dosad obrađenim podacima, provedene ankete, zadovoljstvo naših polaznika je na visokoj razini i na pitanje koliko su zadovoljni našim projektom (od 1 do 5) prosječna ocjena iznosi 4.80 dok je velika većina polaznika izrazila želju da nastave dolaziti na Bazene Lenije iako su naučili plivati.

Nositelj projekta je Periska d.o.o., dok je provoditelj programa obuke neplivača Vinkovački plivački klub. Glavni pokrovitelj projekta je Grad Vinkovci

Škola plivanja provodi se prema plivačkom programu „Plan i obuka neplivača za učenike od 6 do 14 godina“ koji je verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS), tj. zadovoljava sve pedagoške i metodičke kriterije. Program sadrži i plivačke igre u vodi uz koje će djeca učiti na zabavan i kreativan način. Osnovni ciljevi projekta su savladavanje i unaprjeđenje plivačkih vještina uz visoku razinu zadovoljstva i sigurnost djece u vodi. 

U projektu „Vinkovci za plivanje“ obuhvaćeno je 3 programa obuke plivanja: obuka neplivača za učenike neplivače – učenje kraul tehnike plivanja za sve polaznike s ocjenom početnog testiranja I (neplivač), korektivno plivanje – napredno kraul plivanje za sve polaznike u napredovanju sa završnom ocjenom II (poluplivač) ili III (plivač predpočetnik), usavršavanje leđne tehnike plivanja – za sve polaznike sa završnom ocjenom IV (plivač početnik) i V (plivač)

 

 

Share