Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Vladimir Vranjković predsjednik novoosnovanog Konjičkog kluba ''Suvara Otok''

 

OTOK- U cilju poticanja i  razvijanja konjičkog turizma, sinoć je u Otoku održana  osnivačka skupština Konjičkog kluba "Suvara Otok". Uz primarni cilj, udruga će promicati rekreacijsko, rehabilitacijsko, terapijsko i  sportsko jahanje, te ostale vrste djelatnosti vezane uz različite aktivnosti, manifestacije, prezentacije, seminare i ostale edukacije kojima će promicati konjogojstvo na našem području. Osnivačka skupština okupila je uzgajivače i zaljubljenike u konje.

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije. Konjogojstvo u Hrvatskoj stoljećima je bilo na visokim granama a ljubav prema tim plemenitim životinjama dio je naše tradicije, kulture i običaja.

Na osnivačkoj skupštini Konjičkog kluba "Suvara Otok" za predsjednika je izabran Vladimir Vranjković, dopredsjednika Zdenko Ozdanovac a tajnika Igor Krznar. Svima njima čestitao je i zaželio puno uspjeha u radu zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro,

-Konjogojstvo nije lak posao, ali je velika ljubav.Pred svima vama koji ste idejni začetnici  osnivanja konjičkog kluba, stoji zahtjevan posao kako bi stvoriti uvjete da uživajući u onome što radite, imate koristi od svoga rada i postanete prepoznati u udruzi, društvenoj zajednici ali  i cijeloj Županiji", rekao je zamjenik Dabro na kraju.

Share