Najave

Dječji vrtići ''Vladimir Nazor'' i ''Naša radost'' kao pobjednici putuju na karneval u Opatiju

VINKOVCI-Lijepo vrijeme izmamilo je u nedjelju mnoge Vinkovčane na veliku pokladnu povorku 22. Vinkovačkog karnevala, koju je i ove godine uspješno organizirala Udruga Vinkovački karneval. Roditelji su odjenuli svoju djecu u šarene kostime, tako da je sve bilo u znaku karnevala i ludih dana.Na početku sve je prisutne pozdravio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, inače u sjeni jer je još uvijek na vlasti pokladni gradonačelnik kralj Duga brčina.  Upravo je on predvodio veliku karnevalsku povorku uz maskotu Brcka ulicama Vinkovaca.

U povorci je bilo više od 900 sudionika u 20 natjecateljskih skupina koje su se natjecali za odlazak u Opatiju. Prosudbeni sud, kojeg su činili akademski slikar Dubravko Mataković, profesorica Glazbene škole ‘‘Josipa Runjanina‘‘ Dinka Peti i predstavnica Turističke zajednice grada Vinkovaca Anita Miškić, imao je uistinu težak zadatak, jer su svi sudionici povorke bili izuzetno kreativni. Međutim, kako to uvijek biva, netko mora biti najbolji, tako je prosudbeno povjerenstvo odlučilo da dogodine u Opatiju putuju dva udružena vinkovačka vrtića, ‘‘Vladimir Nazor‘‘ i ‘‘Naša radost‘‘ s maskom ‘‘Lijeni Bosut‘‘.

Drugo mjesto pripalo je vinkovačkom Dječjem vrtiću ‘‘Medenjak‘‘ s maskom ‘‘Moji Vinkovci‘‘, a treće Osnovnoj školi Ivana Mažuranića Vinkovci s ekološkom temom ‘‘I‘m in LOVE with the GREEN EARTH!‘‘. Posebno je pohvaljen socijalno angažiran umjetnički nastup učenika Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci s maskom ‘‘Budućnost‘‘. 

Vinkovački karneval organizira istoimena udruga, a pokrovitelji su Grad Vinkovci, Turistička zajednica grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemska županija.

U ovogodišnjem programu sve ljubitelje pokladnog ludovanja čeka još vraćanje ključeva grada i paljenje Bušara na obali Bosuta u utorak, 5. ožujka, u 18 sati. 

Share