Najave

Tomo Petrinić odličnim utrkama isplivao zlato, dva srebra i dobio pehar za najuspješnijeg plivača, Luka Grgljanić brončani u Somboru

VINKOVCI-U Somboru je održan 09.03.2019.g. Kup bratskih gradova 2019. na kojem je sudjelovalo 11 klubova iz Srbije, Mađarske i Hrvatske sa ukupno 188 plivača i plivačica u kategorijama 2007. godište i mlađi. Vinkovački plivački klub bio je jedini predstavnik Hrvatske sa 26 predstavnika u pratnji trenera Zvonimira Pintera. Uzbuđenja nije falilo obzirom je nekima ovo bilo prvo natjecanje (šestogodišnji Toni Kovačević, osmogodišnji Luka Plavšić i devetogodišnji Uzunić Mihael).

Najuspješniji su bili Tomo Petrinić (2009.g.) i Luka Grgljanić (2007.g.). Tomo je osvojio zlato na 100 m leđno sa čak 7,5 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog plivača, te dva srebra na 100 m slobodno i 100 m mješovito. Ovaj mladi i perspektivni plivač osvojio je i  pehar kao najuspješniji plivač na natjecanju u kategoriji U10. Luka je osvojio  broncu na 100 m prsno.

Čestitke svim sudionicima i puno uspjeha u daljenjem radu, jer ovi mladi natjecatelji predstavljaju svijetlu budućnost Vinkovačkog plivačkog kluba. Ovim putem pozivamo svu  zainteresiranu djecu od vrtićke dobi i starije da se pridruže ovoj uspješnoj skupni plivača i plivačica, za koje VPK ima osigurano školovanih trenera.

 

 

Share