Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Odlična predstava ''Mladi pod svjetlima reflektora društva'' oduševila posjetitelje vinkovačkog kazališta

VINKOVCI-U vinkovačkom Gradskom kazalištu ''Joza Ivakić'' odigrana je predstava pod nazivom “Mladi pod svjetlima reflektora društva”, u sklopu istoimenog projekta, koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Na projektu je sudjelovalo 110 mladih osoba u preko više od 100 radionica a rad mladih na radionicama pratili su mentori koji su bili zaduženi za vođenje pojedine radionice. Projekt traje 15 mjeseci, a njegova provedba započela je 08. veljače 2018. Nositelj projekta je Grad Vinkovci dok je partner na projektu udruga Mladi protiv gladi. Vrijednost projekta je 282.162,30 kn.

„Ovim projektom dobili smo jednu lijepu priču gdje su mladi imali priliku pokazati svoju kreativnost. Ovdje moram istaknuti, kada sam potpisivao ovaj projekt, kada su ga djelatnici našeg odjela kandidirali i u konačnici dobili, da je to bio projekt koji je dobio najveći broj glasova tada na natječaju. Ovu priliku ću iskoristiti da pohvalim sve u odjelu koji su radili na tome, a isto tako i udrugu Mladi protiv gladi, koji su se i na ovom polju pisanja projekata iskazali, a ne samo na onome humanitarnom, i to je nešto što čini tu udrugu stvarno velikom. Jer su na svim poljima pokazali svoju izvanrednost, i pokazali da su udruga s kojom se grad Vinkovci može pohvaliti“, rekao je ovom prilikom gradonačelnik Ivan Bosančić.

Cilj projekta je kroz izradu i provedbu Programa participativnih radionica te pripremu predstave i dokumentarnog filma kroz koji će mladi prikazati svijet iz svoje perspektive (spisateljska radionica i radionica izrade scenarija, glazbena, glumačka, redateljska, kostimografska, scenografska radionica te radionica izrade dokumentarnog filma) razviti kod mladih u nepovoljnijem položaju socijalne vještine, radne navike, osvijestiti mlade o vrijednosti vlastitog identiteta, podići im samopoštovanje te razviti ostale vještine koje će povećati socijalno uključivanje mladih u nepovoljnijem položaju te doprinijeti većoj mogućnosti njihovog zapošljavanja. 

Svrha projekta je borba protiv siromaštva, socijalne isključenosti i svih oblika diskriminacije razvojem mehanizama za socijalnu i kulturnu integraciju mladih od 15-25 godina i mladih od 15-25 godina koji su u nepovoljnijem položaju (socijalno ugroženi, nezaposleni, dugotrajno nezaposleni i pripadnici nacionalnih manjina) kroz izradu i provedbu Programa participativnih radionica koje će im omogućiti sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim sadržajima koji im nisu inače dostupni, a koji se smatraju uobičajenima u društvu.

 

Share