Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Etno udruga ''Vrijedne ruke '' obilježila osam godina uspješnog rada

VINKOVCI-Etno udruga ''Vrijedne ruke'' osnovana je 2011. godine u Vinkovcima s ciljem istraživanja i očuvanja starih tehnika ručnog rada koje se na području Slavonije i Srijema izrazito broje i raznolike.

U osam godina uspješnog rada koje su obilježile svečanom Skupštinom u svojim prostorijama Mjesni odbor ''Ban Jelačić'' održali su preko osamdesetak modnih revija te sudjelovale na raznim manifestacijama.

-Etno udruga ''Vrijedne ruke'' u 2018.godini imala je puno događanja, a posebno se mogu pohvaliti međunarodnom suradnjom gdje su predstavile Zlatovez u Travniku.Kao poveznica i oni su koristili Zlatovez kao vez bogatih obitelji koji se spremaju u miraz.Za ovu godinu pripremamo vunu, kao temu za  isto odredište u Travniku.Osim toga u prošloj godini održali smo puno revija  kako u Vinkovcima, tako i u Zagrebu. Želja nam je da tradicionalne tehnike prezentiramo kroz nove odjevne predmete.Etno udruga ''Vrijedne ruke'' danas broji oko 30 članova, no taj broj varira, jer se uvijek neke nove žene priključuju.Kad govorimo o planovima za ovu godinu, planiramo odlazak u Travnik, Zagreb gdje ćemo prezentirati svoje radove, rekla je Željka Renič, predsjednica Etno udruge ''Vrijedne ruke'' Vinkovci.

Osim etno-revija održavaju radionice u suradnji s Posudionicom narodnih nošnji iz Zagreba, kulturno-umjetničkim društvima, muzejima, domovima umirovljenika i čitaonicama.

 

Share