Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Započeli radovi na rekonstrukciji i uređenju središnjeg parka

VINKOVCI-Uređenje središnjeg parka u Vinkovcima počelo je prošle godine, a s 1. travnjem nastavljeno je uređenja parka. Ukupna vrijednost komunalnih radova je oko tri milijuna kuna. Radove je obišao vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić u pratnji suradnika i, kako je rekao, ako sve bude išlo prema planu, svi radovi na uređenju parka trebali bi biti gotovi oko 1. srpnja, te moli građane Vinkovaca za strpljenje i razumijevanje.

- Jesenas se radilo na obnovi drveća, a nove sadnice već su lagano krenule zelenjeti. Očekujem kako će park, uz nove staze, obnovljeno drveće i travnjake, sustav navodnjavanja, novu komunalnu opremu, kao i obnovljeni spomenik Svetog Trojstva, na kojemu su također nastavljeni radovi, zasjati novim sjajem i biti puno ugodniji za boravak građanima - istaknuo je vinkovački gradonačelnik.

Idejno rješenje rekonstrukcije parka radila je krajobrazna arhitektica mr. sc. Ivanka Mlinarić iz Zagreba. Nakon što su uklonjena bolesna i oštećena stabala, posađeno je 35 novih stabala, 20 sadnica pitomog kestena, dvije lipe, dvije sadnice običnog javora te 11 sadnica ukrasnog javora, koji će činiti drvored ispred zgrade Hrvatskih šuma, Župnog ureda i crkve sv. Euzebija i Poliona. Već ranije izmješteni su pojedini komunalni objekti iz parka, a trenutačni radovi uz rekonstrukciju staza obuhvaćaju i rekonstrukciju cjevovoda te obnovu fontane.

Uz ove komunalne radove u središnjem parku nastavljeni su i radovi na obnovi spomenika Svetog Trojstva, a prošle godine postavljen je i spomenik banu Josipu Šokčeviću, koji je dodatno upotpunio vizuru parka i središta grada.

Share