Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Vatrogasne postrojbe Vukovarsko-srijemske županije opremljene i spremne za sve izazove

VINKOVCI- Vatrogasna zajednica Vukovarsko-srijemske županije održala  je redovnu  godišnju Skupštinu sazvanu u prostorijama Javne vatrogasne postrojbe u Vinkovcima.

U 2018. posebno se ističe nastavak uspješne poslovne suradnje s Vladom pokrajine Tirol u Austriji koja je od 2014. godine donirala različitu vatrogasnu opremu te čak 47 vatrogasnih vozila od kojih 10 prošle godine. Vozila i donirana oprema značajno su podigli razinu opremljenosti vatrogasnih postrojbi, nastavak dobre suradnje očekuje se i u ovoj godini.

Tijekom 2018. godine, javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva na području županije ukupno su imali 272 požara, 188 tehničkih intervencija te 46 ostalih intervencija.

Godinu je svakako obilježio veliki požar na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci na području općine Andrijaševci. U gašenju požara sudjelovali su: JVP Vinkovci s 4 vatrogasna kamiona i 13 vatrogasaca, DVD Cerna s 3 kamiona i 15 vatrogasaca, DVD Retkovci s 2 kamiona i 5 vatrogasaca te DVD Ivankovo s 2 kamiona i 13 vatrogasaca.

Prošle godine održana velika vatrogasna vježba „Šuma 2018“ u Otočkim virovima s ukupno 100 vatrogasaca koja je pokazala dobru uvježbanost, opremljenost, koordinaciju i komunikacijsku aktivnost vatrogasnih snaga te ostalih sudionika.Share