Najave

Raspored događanja za svibanj  2019. u ...
Raspored događanja za svibanj 2019. u ...

KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Konjički klub ''Eohippus'' uspješno proveo Horse agility radionica i prikaz Shiatsu tretmana na konju

VINKOVCI-Ovaj vikend u konjičkom klubu „Eohippus“ u sklopu projekta „ProŠIRI  VIdike“ održana je Horse agility radionica i prikaz Shiatsu tretmana na konju.

Horse agility je disciplina i međunarodni natjecateljski sport u kojem se konj i vodič pješice kreću kroz, preko i ispod raznolikih prepreka te zajednički fokusiraju na jasnu međusobnu komunikaciju i trening sa pozitivnim ishodom (sve to na popušten povodac i ular). HA sjajan je za održavanje ljudske  i konjske psiho-emocionalne ravnoteže, za opuštanje, poboljšavanje i stvaranje lijepog odnosa sa konjem kroz niz zadataka ili jednostavno zajednički rad čini zabavnim i korisnim za oboje. 

Nakon uvodnog predavanja  gđe. Irme Vrbnjak  i gđe. Ive  Bernik, učile su nas  kako govor tijela i fokus utječu na komunikaciju s konjem, kako prezentirati nepoznate i moguće “strašne” predmete konju s kojim radimo.Nakon prikaza kako proći prepreke Horse Agility poligona, volonteri su  aktivno sudjelovali  vodeći konje kroz prepreke . Ovo je bilo vrlo zanimljivo jer su se konji sa nekim predmetima susretali  po prvi put, te je iskustvo i povjerenjeizmeđu konja i vodiča ovisilo o uspješnosti izvršenja pojednih zadataka.

Vrlo smo ponosni što je svih 8 konja uspješno prošlo postavljeni Horse Agility poligon.Na kraju  je uspješno prikazana disciplina Liberty , bez povodca i ulara. Ova disciplina testira svakog konjara i njegov odnos s konjem, te se naša kobila Lori pokazala kao izraziti talent. Jer je čak 5 puta prošla Horse Agility poligon sa različitim vodičima bez povodca i ulara.

 

Nakon Horse agilitiy-a uslijedio je prikaz Shiatsu tretmana na konju.  Tretman je provela gđa. Jele Dominis,shiatsu praktičar za konje i jahače.

 

Shiatsu je sveobuhvatni sustav prirodne terapije temeljen na principima tradicionalne kineske medicine. Usmjeren je na traženje uzroka problema umjesto tretiranja simptoma. Regulacijom protoka energije (Qi) kroz kanale (meridijane) koji prolaze tijelom vraćamo tijelu ravnotežu i vitalnost. Protok energije kroz tijelo poboljšava se kombinacijom pritisaka na akupresurne točke, laganim istezanjima i rotacijama. Navedene tehnike poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe, oslobađaju napetost u mišićima i organima, potiču izlučivanje toksina i jačaju imunološki sustav. Nakon tretmana, naš najstariji konj Dodo, je odlično reagirao. Već nakon 1 tretmana njegove kretnje su bile puno izdašnije i elastičnije, što mu povećava kvalitetu života u njegovim godinama.

 

Ovo je bilo još jedno lijepo druženje sa volonterima prepuno novih iskustava i znanja.

 

Share