Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Odana počast 12-orici mučki ubijenih hrvatskih redarstvenika

VINKOVCI- Polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred PU vukovarsko-srijemske odana počast  12-orici mučki ubijenih hrvatskih redarstvenika u Borovom Selu. 

“Ovdje je sve započelo. Ispred ove Policijske uprave prije 28 godina i zato ovdje započinjemo memorijal Dvanaest redarstvenika, opet ispred ove Policijske uprave. Danas najprije polažemo vijenac, i zapalimo svijeće, prisjetimo se naših kolega, tu ispred Uprave, odakle su oni 1991. godine otišli na svoju zadaću. U ovoj Policijskoj upravio poginuo je 91 policijski službenik i 10 ih se vodi nestalih za ovu našu domovinu Republiku Hrvatsku. Nažalost, tih dvanaest redarstvenika su među prvima koji su stradali prilikom stvaranja naše neovisne slobodne Republike Hrvatske. Najmanje što možemo je to da ih se prisjećamo, da održavamo sjećanje na njih, da položimo vijence, zapalimo svijeće i kažemo im pokoj im vječni”, rekao je Fabijan Kapular, načelnik PU vukovarsko-srijemske 

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća prisustvovao je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je ovom prigodom istaknuo: 

“Danas odajemo počast našim redarstvenicima. Sjećamo se dvanaest naših heroja koji su nažalost svojim životima platili cijenu naše slobode, ali isto tako označili na određen način početak Domovinskog rata i onog svega što će se događati u budućem vremenu. Danas se prisjećamo tog trenutka koji ne smijemo nikada zaboraviti. On je bio najbolji pokazatelj kako će to sve skupa izgledati, kako će izgledati Domovinski rat, da neće nimalo lak, da neće biti rat koji će poštivati određena pravila, nego da će stvarno biti jedan jako težak period za hrvatski narod gdje smo s mladim životima morali stati na obrambenu crtu naše Domovine i tako platili cijenu slobode”, rekao je Bosančić.

Share