Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Gradski i Županijski odbor HDZ-a odao počast 12-orici hrvatskih redarstvenika ubijenih u Borovu Selu

VINKOVCI-Gradski i Županijski odbor HDZ svake se godine prisjeća žrtve 12 hrvatskih redarstvenika koji su mučki ubijeni u Borovu Selu. 

Tako je bilo i u četvrtak, 2.svibnja, kada su članovi Gradskog  i Županijskog odbora HDZ-a  predvođeni članom predsjedništva GO HDZ-a i gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem, predsjednikom GO HDZ Vinkovci Mladenom Karlićem, te Draženom Milinkovićem, predsjednikom Županijskog odbora  položili vijenac i upalili svijeće kod murala koji je posvećen 12-orici hrabrih hrvatskih redarstvenika, a nalazi se na podvožnjaku u Ulici kralja Zvonimira.

-To je jedan od najtragičnijih događaja u našoj novijoj povijesti, događaj koji je ujedinio hrvatski narod, ali i pokazao da će borba za samostalnu hrvatsku državu posebno ovdje na istoku Hrvatske, biti teška, što se i pokazalo.Nažalost naših 12 hrvatskih redarstvenika koji su prvi krenuli u tu borbu za hrvatsku slobodu,  izgubili su živote. Naša obveza je da ih ne zaboravimo i da pokažemo koliko nam je važno stvaranje hrvatske države, koliko  je to veliki događaj bio za Vinkovce, posebno, naravno i za sve građane Hrvatske, rekao je Mladen Karlić, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Vinkovci

Share