Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

PU vukovarsko-srijemska ekipno, Goran Baranja pojedinačno pobjednici 9.''Memorijala 12.redarstvenika'' u ribolovu

VINKOVCI-Športsko ribolovno društvo „Jezera Banja“ iz Vinkovaca  je, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Županije Vukovarsko-srijemske i Grada Vinkovaca, u subotu 4. svibnja 2019. godine, organiziralo i provelo 8. Memorijalno natjecanje u lovu ribe udicom na plovak „Dvanaest redarstvenika“. 

Memorijalno natjecanje se održava u znak sjećanja na stradavanje dvanaest hrvatskih redarstvenika pripadnika postrojbe vinkovačke specijalne policije koje su srpske paravojne postrojbe mučki ubile 2. svibnja 1991. godine u Borovu Selu. 

Natjecanje se održalo na oba jezera na Banji u Vinkovcima, a u tri natjecateljska sektora  natjecali su se predstavnici dvanaest športsko ribolovnih društava i udruga: ŠRU „Vuka„ iz Nuštra, ŠRD „ Ribar“ iz Nijemaca, ŠRD „Crvenperka“ iz Jarmine, ekipa Policijske uprave vukovarsko srijemske, ŠRU „Starovirac“ iz Otoka, ŠRU „Klenić“ iz Ivankova, ŠRD „Sava“ iz Županje, ŠRU „Borovo Naselje '91“ iz Vukovara, te iz Vinkovaca  ŠRD “Priroda“, ŠRD „Lavanda“ , ŠRD „Željezničar“ i  ŠRD „Jezera Banja“.

 

U pojedinačnoj konkurenciji po sektorima medaljama su nagrađeni slijedeći natjecatelji:

-sektor A: prvo mjesto osvojio  je Željko Ljubić, ŠRU „Starovirac“ iz Otoka s 420 grama, drugo mjesto osvojio je Drago Šola, ŠRD ''Jezera Banja'' s ulovom 410 grama, a treće mjesto Antun Butorac, ŠRD ''Željezničar'' s ulovom 370 grama

- sektor B: prvo mjesto osvojio je Antun Šimon, PU vukovarsko-srijemska s ulovom 615 grama, drugi je bio Tomislav Ivanković,  ŠRD „Sava“ iz Županje, s ulovom 590 grama, dok je treće mjesto osvojio Nikola Pejnović , ŠRD ''Priroda'' s ulovom 520 grama.

-sektor C: prvo mjesto osvojio Goran Baranja, ŠRU „Klenić“ iz Ivankova, s ulovom  1910 grama, drugi je bio Marko Cenić, ŠRD ''Željezničar'' iz Vinkovaca, s ulovom 1785 grama, dok je treće mjesto osvojio Ivan Cenić, PU vukovarsko-srijemska'' s ulovom 1520 grama.

Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji  pripalo je ekipi PU vukovarsko-srijemske, drugo mjesto osvojila je ekipa ŠRD ''Željezničar'' Vinkovci, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠRU „Starovirac“ iz Otoka. U generalnom plasmanu pojedinačno prvo mjesto osvojio je Goran Baranja iz ŠRU „Klenić“ iz Ivankova, drugo mjesto osvojio je Antun Šimon iz PU vukovarsko-srijemske, dok je treće mjesto osvojo Željko Ljubić iz ŠRU „Starovirac“ iz Otoka.

Najbolje ekipe nagrađene su peharima za osvojena mjesta, a pobjedničkoj ekipi dodijeljen je i veliki prijelazni pehar kojeg je uručio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić. Ostalim ekipama dodijeljena su priznanja za sudjelovanje na Memorijalnom natjecanju, a sudili su: Nikola Raguž, Adam Petričić, Zvonimir Ručević.

Natjecanje je bilo sportski korektno i vrlo kvalitetno a samo natjecanje je pratio veliki broj građana grada Vinkovaca, prijatelji ŠRD „Jezera Banja“ i zaljubljenika u športski ribolov i jezera Banju. 

Izvršni odbor ŠRD "Jezera Banja" se zahvaljuje svim sudionicima Memorijalnog natjecanja na odazivu i čestita na sportskoj borbi

 

Share