Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Dan otvorenih vrata vinkovačkih srednjih škola

VINKOVCI-Kako bi učenicima osnovnih škola približili nastavni program srednjih škola, organiziran je Dan otvorenih vrata vinkovačkih srednjih škola. Sve je počelo još prije šest godina na inicijativu Tehničke škole Ruđera Boškovića Vinkovci, a onda su se polako priključivale i ostale škole jer su vidjele kako preko Dana otvorenih vrata mogu puno toga pokazati učenicima osnovnih škola. Posebno se to odnosi na deficitarna zanimanja, gdje je velika potražanja za radnicima, kao što su zidari.

Ove godine su se na Danu otvorenih vrata u Vinkovcima predstavile Drvodjelsko-tehnička škola, Srednja strukovna škola, Poljoprivredno-šumarska škola, Tehnička škola Ruđera Boškovića, te Zdravstvena i veterinarska škola dr. Andrije Štampara.

Dan otvorenih vrata obišao je i vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić koji je izmjerio tlak i prekontrolirao šećer u krvi te je, između ostalog, rekao kako je ovaj događaj vrlo koristan za učenike osnovnih škola.

“Došlo je vrijeme da mi u srednjim školama moramo razmišljati o broju učenika, a na tragu toga smo i organizirali ovaj Dan otvorenih vrata pet vinkovačkih škola. Uvjereni smo kako ćemo s ovom manifestacijom učenicima, a također i roditeljima olakšati odabir škole i zanimanja. Učenici će danas ovdje moći vidjeti tridesetak zanimanja, a iskustva iz prošlih godina pokazuju nam da se s nekima od njih ovdje po prvi put susreću”, istaknuo je ovom prilikom ravnatelj Srednje strukovne škole Domagoj Bujadinović 

Danu otvorenih vrata danas se pridružio i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

”Lijepo je vidjeti kako se radi u našim srednjim školama, pogotovo ova strukovna zanimanja. U svim ovim školama djeca se kvalitetno pripremaju za tržište rada koje ih čeka iza srednje škole. Ovakve manifestacije su dobrodošle jer danas kod djece možda treba više osvijestiti to koliko je biti dobar majstor, biti dobar obrtnik, dobro za njih i dobro za društvo. Mali obrti i male tvrtke su najbolji temelj svakog gospodarstva svake zemlje. Zato što više treba raditi s djecom, treba im dati priliku da se ostvaruju danas, sutra, kao majstori, kao obrtnici i onda ćemo svi imati puno bolje i kvalitetnije društvo, sigurnije gospodarstvo koje će biti fleksibilno za sve promjene koje se događaju unutar EU jer danas smo dio tog jednog velikog gospodarstva”, istaknuo je Ivan Bosančić.

 

Share