Najave

OŠ ''A.G.Matoš'' Vinkovci uspješno provodi projekt ''My passion – my future''

VINKOVCI-Osnovna škola ''Antun Gustav Matoš'' Vinkovci uspješno provodi projekt “My passion – my future”, koji je u posljednjoj godini izvođenja, a uz Hrvatsku sudjeluje Poljska, Španjolska i Grčka. 

Danas smo ugostili učenike i njihove nastavnike iz tri zemlje, Poljske Španjolske i Grčke. Ovo je projekt gdje učenici i nastavnici razmjenjuje znanja i iskustva o načinu i vrsti školovanja. Nadamo se da će iz svih tih razmjena svi oni moći primijeniti znanja iz drugih zemalja. Pripremili smo im i prigodne poklone da se sjećaju svog putovanja u Hrvatsku, točnije, Vinkovce, jer svi već znaju da smo jako dobri domaćini”, rekao  je Gabrijel Šokičić

U okviru projekta učenici i učitelji su putovali na projektne sastanke u Španjolsku, Poljsku i Grčku, a danas smo im uzvratili gostoprimstvo. Ovo je naš četvrti susret, zadnji u ovom projekti u kojem naši učenici i učitelji svoje strasti prenose u svoju nastavu svojim učenicima, i stvaraju sebi predispozicije za budućnost i za ono što će oni sutra biti. Cilj je da se učenici i učitelji povežu i stvore nova iskustva. Upoznali smo učenike i učitelje iz partnerskih škola, stekli nove prijatelje i unaprijedili svoje komunikacijske kompetencije”, istaknuo je ovom prilikom Dario Dragun ravnatelj OŠ A. G. Matoš i jedan od koordinatora ovog projekta.

Ciljevi projekta su podizanje motivacije kod učenika za učenjem engleskog jezika i pomaganje u izgradnji povjerenja u njihove jezične sposobnosti, poticanje učenika i učitelja na korištenje moderne informacijske i komunikacijske tehnologije, uključujući platforme e-učenja za rad i suradnju na internetu – sustavno raditi na digitalnom opismenjavanju i poboljšanje ugleda i kvalitete nastave u školama kroz profesionalni razvoj učitelja i razmjenu iskustava obrazovanja temeljem zadaća projekta.

.

Share