Najave

Započelo uređenje Vuke i obalnog pojasa

VUKOVAR-Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava otvorili su radove na uređenju rijeke Vuke i obalnog pojasa na području grada Vukovara od središta Vukovara do park-šume Adica. Riječ je o šestoj poddionici ukupne vrijednosti 6,2 milijuna kuna, a planirana vrijednost cjelokupne investicije uređenja rijeke Vuke i obalnog pojasa iznosi 57.195.082,81 kunu.

- Želimo revitalizirati dio prirode i građanima pružiti što ljepši i dostupniji okoliš uz Dunav i Vuku. Izvodimo radove na pregradi u samom središtu grada koja će omogućiti zaustavljanje i pohranjivanje vode iz Vuke i puštanje dunavskih voda, pa će se moći prihranjivati stara Vuka te održavati bolji vodni režim unutar donjeg dijela slijeva Vuke od 10 do 15 kilometara unutar cijelog toka Vuke. Dakle, omogućit ćemo kvalitetnije uvjete unutar samoga vodotoka, a isto tako zajedno s Gradom Vukovarom nadogradit ćemo šetnice kako bismo spojili središte grada s prekrasnom Park šumom Adica i omogućili građanima uživanje u prekrasnoj prirodi – rekao je Đuroković. Vukovarski gradonačelnik Penava istaknuo je kako je ovo nastavak odlične suradnje s Hrvatskim vodama koja će osigurati brojne projekte koji će pridonijeti podizanju kvalitete života u svakom smislu.

 Na dva štanda Hrvatskih voda najmlađima su predstavljene edukativne slikovnice i dječje radionice a posjetiteljima je bio omogućen u uvid u analizu vode

Share