Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Mladi rukometaši iz naše županije dio velikog uspjeha u Švedskoj

VINKOVCI-Handball Team Slavonija, sastavljen od mladih rukometaša 11 klubova iz cijele regije ostvario je na rukometnom Partille kupu u Švedskoj odličan uspjeh.

U kategoriji 2004. godišta ostvaren je plasman u četvrt završnicu, dječaci 2006. godišta osvojili su treće mjesto, dok su se mladi rukometaši 2007. godišta okitili zlatom i ponovili plasman od prošle godine. Selekcije HT Slavonia na turniru odigrale su utakmice sa ekipama iz Švedske, Danske, Norveške, Nizozemske, Moldavije, Egipta, Njemačke, Škotske, Švicarske i Hrvatske.

Značaj ostvarenih rezultata predstavlja odličan uspjeh ako se uzme u obzir da je švedski Partille cup, svojim 50. izdanjem okupio gotovo 24.000 djevojaka i mladića u devet različitih dobnih kategorija, ukupno 1492 ekipe što ga čini najprestižnijim rukometnim turnirom na svijetu za mlađe kategorije.

U toj konkurenciji već drugu godinu za redom, put švedskog Göteborga uputili su se i predstavnici HT Slavonia, ukupno 45 mladića,  u tri spomenute dobne kategorije - 2004., 2006. i 2007. godište. Mlade slavonske rukometne snage sastavljene od momaka iz čak 11 klubova (RK Cestorad Ivankovo, RK Spačva Vinkovci, RK Brod, RK Ivan Mikanovci, RK Feniks Osijek, RK Požega, RK Viro Virovitica, RK Osijek, RK Nexe, HRK Karlovac, RK Valpovka) pod vodstvom trenera Matije Fumića, Alenka Bajera, Božidara Kriškovića i Marka Blaževića odradile su vrhunske nastupe, čime se pokazalo kako očigledno o sportskoj, rukometnoj budućnosti, kada su uspjesi u pitanju, ne bismo trebali brinuti. 

Iz Vukovarsko-srijemske županije nastupilo je 5 rukometaša i to:

Krešimir Jurković iz Starih Mikanovaca 1. mjesto (igrač RK Ivan Stari Mikanovci)

Luka Šrajer iz Vođinaca – 3. mjesto (igrač RK Spačva)

Matej Tisucki iz Ivankova – 3. mjesto (igrač RK Cestorad)

Lovro Tisucki iz Ivankova – četvrt završnica (igrač RK Valpovka)

Franko Krstić iz Vinkovaca – četvrt završnica (igrač RK Valopvka)

Glavni organizator projekta je Rukometni Klub Valpovka iz Valpova a pod pokroviteljskom Zagrebačkog Rukometnog Saveza.

Share