Najave

David Sušac u dvopregu i Ivan Nikolić u jednopregu viceprvaci Hrvatske !

VINKOVCI-Na Prvenstvu Hrvatske u vožnji dvoprega koje se održalo u Pleternici , Konjički klub „Maestoso“ iz Vinkovaca imao je tri predstavnika. Na veliku radost i ponos našem klubu David Sušac u dvopregu i Ivan Nikolić u jednopregu postali su viceprvaci, svaki u svojoj kategoriji. 

Treći predstavnik Konjičkog kluba „Maestoso“ Danko Drobnjak nažalost je eliminiran zbog pogreške u putanji maratonske utakmice pa je time ispao iz ukupnog poretka. Prvog dana turnira, na rasporedu je bila utakmica dresure, gdje su naši vozači ostvarili sljedeće bodove: Ivan Nikolić u jednopregu sa suvozačem Tihomirom Rajkovićem  87,88 (4.mjesto), David Sušac u dvopregu sa suvozačem Stjepanom Drmićem 60,10 (4.mjesto) i Danko Drobnjak u dvopregu 75,15. Suvozač je također bio Stjepan Drmić tijekom sva 3 dana.  Budući da se usporedno s Prvenstvom Hrvatske odvijao i međunarodni kvalifikacijski turnir, David Sušac je participirao i na njemu, s tim da se nije morao boriti za normu za svjetsko prvenstvo budući da ju je već u potpunosti ispunio na turniru u mađarskom Melykutu, početkom lipnja. U subotu, drugoga dana natjecanja u maratonskoj utakmici naši vozači zauzeli su 1. (Ivan Nikolić) i 3. mjesto (David Sušac). Vozilo se kroz sedam čvrstih prepreka od kojih je jedna sadržavala vodeni dio. Završnom utakmicom u vožnji preciznosti dobiven je konačni poredak na Prvenstvu. Na veliku čast i ponos naš član Ivan Nikolić postao je državni viceprvak u vožnji jednoprega, a David Sušac viceprvak u vožnji dvoprega. 

Uz Prvenstvo Hrvatske rezultati našeg Davida bodovani su i za Međunarodni kvalifikacijski CAI 2* konjički turnir, te je na njemu postigao odlično 5. mjesto. Vrijeme koje slijedi naši vozači će posvetiti daljnjim pripremama i nastupima na domaćim natjecanjima i kolima Croatia kupa (Đakovo, Stari Perkovci, Županja, Rušćica i Strizivojna), a David Sušac očekuje poziv u zaprežnu reprezentaciju RH, koja treba nastupiti na najelitnijem zaprežnom natjecanju dvoprega, Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, što bi bilo prvi puta u povijesti da netko tko predstavlja konjički klub iz Vinkovaca nastupi na ovoj razini.  

 

 

Share