Najave

Raspored događanja za prosinac 2019. u ...
Raspored događanja za prosinac 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Potpisani ugovori za izgradnju cjevovoda Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci

VINKOVCI-U Ministarstvu poljoprivrede potpisano je ukupno 38 ugovora iz mjere 7 Programa ruralnog razvoja RH kojoj je cilj poboljšati životne uvjete u ruralnim sredinama i to sufinanciranjem lokalnih infrastrukturnih projekata.

 Ugovore s korisnicima potpisala je Matilda Copić, ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a u ime Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o. ugovore za dva projekta potpisao je direktor Ivan Rimac, univ.spec.oec. Vinkovački vodovod i kanalizacija kandidirao je na ovaj natječaj izgradnju spojnih cjevovoda Nuštar-Marinci i Soljani-Strošinci.

 Oba cjevovoda dio su regionalnog vodovoda istočne Slavonije, a po završetku izgradnje kvalitetnu, pitku vodu iz Sikirevaca dobit će Strošinci i Marinci. Hrvatske vode ranije su osigurale sredstva za izgradnju vodospreme i crpne stanice Nuštar te će po završetku radova na izgradnji vodospreme i spojnog cjevovoda, nakon Nuštra i Cerića i Marinci, kao posljednje naselje u Općini Nuštar, biti spojeni na regionalni vodovod, a s radom će prestati lokalni sustav u tom mjestu.

 Procijenjena vrijednost radova na dionici Soljani-Strošinci je 4,4 milijuna kuna, spojnog cjevovoda Nuštar-Marinci 4,1 milijuna kuna, a financirani su iz mjere 7.2.1. Programa ruralnog razvoja RH.

 

 

Share