Najave

Raspored događanja za prosinac 2019. u ...
Raspored događanja za prosinac 2019. u ...

  KALENDAR DOGAĐANJA   ...

Dan grada Vinkovaca svečano obilježen kroz niz manifestacija

VINKOVCI - Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred Velikog križa hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju, a potom svečanom sjednicom Gradskog vijeća na kojoj je kratkim filmom prikazano što je sve u Vinkovcima sagrađeno i što se gradi posljednjih godina obilježen je Dan Vinkovaca. 

Gradonačelnik Ivan Bosančić podsjetio je kako se trenutačno u gradu provodi 40-ak projekata ukupne vrijednosti 1,1 milijardu kuna, najviše zahvaljujući fondovima Europske unije.

- Napravili smo puno, posebice u infrastrukturnim radovima, i to građani vide. Započeti su i radovi u sklopu projekta "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture" ukupne vrijednosti 384 milijuna kuna, kojim ćemo imati povećanje stupnja priključenosti stanovništva na kanalizacijsku mrežu. Završetkom gradnje i opremanja Poduzetničkog inkubatora vrijednog 21 milijun kuna, s 13 uredskih prostorija, pet proizvodnih hala i dvije konferencijske dvorane, stvaraju se bolji uvjeti za razvoj gospodarstva, te otvaranje radnih mjesta. Upravo su dovršeni radovi na cjelovitoj obnovi središnjeg parka na Trgu bana Šokčevića - komunalni su radovi vrijedni gotovo tri milijuna kuna. Posebno mi je drago što smo radili puno na, kako ga mi nazivamo, projektu vinkovačke obitelji, gdje smo podigli naknade za novorođenčad, učenike osnovnih i srednjih škola, studente i umirovljenike, izgradili smo šest novih dječjih igrališta - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Dodijeljene su i zlatne plakete Grb Grada Vinkovaca. Prof. dr. Drago Žagar dobio je priznanje za iznimna postignuća u području znanosti i visokog obrazovanja, Ivan Schweizer za humanitarno djelovanje dragovoljnog darivanja krvi, dr. Vlasta Vučevac i dr. Marija Švegelj za izniman doprinos u području zdravstva te prometni policajac Branko Grebenac-Luis za doprinos u prevenciji i unaprjeđenju prometne kulture. Uspješna vinkovačka tvrtka Grad Export dobila je Zlatnu plaketu za ostvarenja u gospodarstvu, HNK Cibalia za doprinos sportu i u povodu 100 godina te tvrtka Vinkoprom za kontinuitet poslovnih rezultata u području gospodarstva. U ime nagrađenih zahvalio je dr. Drago Žagar. 

 

Share