Najave

Županija interventno osigurava plaće u bolnici, nema problema s nabavom lijekova

VINKOVCI-U prostorijama Opće županijske bolnice Vinkovci, a povodom blokade računa i zdravstvene ustanove održana je konferencija za medije.

Kako je istaknuto, između ostaloga, Vukovarsko-srijemska županija, kao vlasnik i osnivač bolnice, uskočiti će interventno s sredstvima za osiguranje plaća, dok se od Vlade i resornog ministarstva očekuju rješenja za prestanak blokade i uspostavu normalnog financijskog poslovanja.

''Kao osnivač i vlasnik vinkovačke bolnice očekujemo da u suradnji s Vladom i nadležnim ministarstvom iznađemo rješenja kako bi se uspostavila likvidnost vinkovčke bolnice.Opća županijska bolnica Vinkovci bila je u postupku sanacije i imala sanacijsku upravu, ali se po pitanju rješavanja dugova bolnice u sanaciji nije napravilo očekivano. Ukupni dug Opće županijske bolnice Vinkovci  iznosi oko 170 milijuna kuna od kojih je oko 80 milijuna kuna dospjeli dug, rekao je Božo Galić, vukovarsko-srijemski župan.

Ravnatelj  Opće županijske bolnice Krunoslav Šporčić naveo je kako ta zdravstvena ustanova nema problema s nabavkom lijekova.

-Mi nemamo niti najave da bi moglo doći do prestanka isporuke, a kamoli da imamo problema s nabavkom lijekova koji u bolnicu pristižu redovito”, kazao je ravnatelj Šporčić.

Svima onima koji koriste usluge vinkovačke bolnice, poručio da ne moraju strahovati kako će doći do nestašice lijekova u toj zdravstvenoj ustanovi jer veledrogerije redovito isporučuju lijekove. Kako je kazao, zbog blokade računa u pitanje dolazi isplata plaća liječnicima i ostalim zaposlenicima bolnice te plaćanje računa za struju, vodu i ostale režijske troškove

Share