Najave

Raspored događanja za srpanj 2019. u ...
Raspored događanja za srpanj 2019. u ...

    KALENDAR DOGAĐANJA ZA ...

Laura Matić, Marko Jurić i Dominik Živalj odličnim utrkama osvojili četvrta mjesta na državnom

VINKOVCI-Na netom održanom Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora i mlađih juniora ekipa PK Orion nastupila je s do sada najbrojnijom ekipom u povijesti vinkovačkog plivanja – sa sedam plivača i četiri plivačice koji su na prethodnim natjecanjima sezone za njega isplivali zadane norme HPS-a. 

Organizator natjecanja bio je Hrvatski plivački savez, a priređivač natjecanja Zagrebački plivački savez. Plivalo se od 29. srpnja do 1. kolovoza 2019. na principu prijepodnevnih kvalifikacija i popodnevnih finala. Ukupno je nastupilo 310 natjecatelja iz 33 plivačka kluba iz cijele Hrvatske. 

Jedanaestero predstavnika PK Orion nastupilo je u 28 pojedinačnih utrka (mlađi junior Dorian Vugrek, mlađi junior Nikola Ćaleta i mlađi senior Marko Jurić u pet utrka, junior Dominik Živalj u tri utrke, mlađa juniorka Iva Čorak, mlađi juniori Marin Svilar i Matej Pfaf te mlađa seniorka Tonka Kovačević u dvije utrke te juniorka Laura Matić i mlađi senior Alojzije Ćaleta u jednoj utrci). Nastupili su i u šest štafetnih utrka u juniorskoj i mlađejuniorskoj konkurenciji, a u njima im se pridružila i mlađa juniorka Adela Matošević. 

Finalne utrke izborene su jedanaest puta i to četiri A finala, dva B finala i pet C finala. Pojedinačno su najbolje rezultate ostvarili mlađi senior Marko Jurić koji je u utrci 50m leđno bio 4. (do osvajanja brončane medalje dijelile su ga samo 2 stotinke), junior Dominik Živalj bio je također 4. u utrci na 50m prsno, a do još jednog 4. mjesta doplivala je i juniorka Laura Matić u istoj disciplini. Svo troje plivalo je u A finalima. U još jednom A finalu plivao je Marko Jurić ovoga puta na 200m leđno gdje je zauzeo 8. mjesto. Mlađi junior Dorian Vugrek plivao je u jednom B i jednom C finalu – u obje discipline na 100m i na 200m leđno zauzeo je 12. mjesto. Nikola Ćaleta plivao je u tri C finala (50m slobodno – 7. mjesto, 100m leptir – 12. mjesto i 100m slobodno - 12. mjesto), mlađi junior Marin Svilar u jednom C finalu (200m prsno – 15. mjesto). Junior Dominik Živalj plivao je i u B finalu na 200m prsno i zauzeo 14. mjesto.  

Štafetne utrke: 

- mlađejuniorska štafeta 4x100m mješovito Matej Pfaf, Marin Svilar, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta 5. mjesto 

- mlađejuniorska štafeta 4x100m slobodno Dorian Vugrek, Marin Svilar, Matej Pfaf i Nikola Ćaleta - 7. mjesto 

- juniorska štageta 4x100m mješovito  Matej Pfaf, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Nikola Ćaleta - 9. mjesto 

- mlađejuniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Marin Svilar, Nikola Ćaleta i Adela Matošević - 10. mjesto 

- juniorska štafeta mix 4x100m slobodno Marin Svilar, Adela Matošević, Laura Matić i Dominik Živalj - 10. mjesto

- juniorska štafeta mix 4x100m mješovito Iva Čorak, Dominik Živalj, Dorian Vugrek i Laura Matić - 10. mjesto. 

 

I ovim natjecanjem trenerica Maša Pešec i trener Aleksandar Tompa iznimno su zadovoljni jer su natjecatelji plivali osobna najbolja vremena, a u nekim utrkama „skidali“ su se rezultati i za nekoliko sekundi. Ulasci u finalne utrke dokaz su da Orionovci konkuriraju trenutno najboljim hrvatskim plivačicama i plivačima u svojim kategorijama. Sve to dokaz je kvalitetnog rada trenera, a i truda i zalaganja mladih plivačica i plivača, koji su i na ovom, najeminentnijem natjecanju pokazali da su najbolja plivačka ekipa naše županije, a i šire. 

Ono što je sigurno je da su članovi PK Orion najbolji promotori plivanja u našem gradu pa stoga ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave trenerici Maši Pešec na broj telefona 098/9696951 kako bi postali članovi najuspješnijeg, najzabavnijeg i najkvalitetnijeg kluba u Vinkovcima.  

 

Share