Najave

Slavija dobiva dječje igralište, rukometno igralište i teren za mali nogomet

VINKOVCI-Počeli su radovi na gradnji dječjeg igrališta, igrališta za rukomet i mali nogomet te vrtne sjenice u Šokačkom šoru nedaleko od zgrade Mjesnog odbora Slavija.

- Ovim sadržajima dobivamo lijep prostor za naše građane, od djece koja će se ovdje igrati, onih koji će dolaziti radi rukometa ili malog nogometa, do onih koji će jednostavno izaći malo na zrak i uživati u hladu sjenice i druženju. Slavija do sada nije imala takav prostor i zato nam je drago da su radovi krenuli. Njihova je vrijednost gotovo 800.000 kuna, što nije zanemariv iznos, a vjerujemo da će prostor biti prihvaćen i vrlo brzo zaživjeti kao mjesto okupljanja građana svih generacija - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić prilikom obilaska radova.

Vlado Smolčić, predsjednik Vijeća MO-a Slavija, podsjeća kako je od divljeg naselja koje se počelo formirati 60-ih prošloga stoljeća, izrastao je u urbani prigradski dio Vinkovaca u kojemu je ugodno živjeti. Pred Slavijom su radovi u okviru projekta aglomeracije, a kada se to završi, ovaj dio grada imat će kompletnu infrastrukturu te samo još nekoliko ulica preostalih za asfaltiranje.

 

Share