Najave

Festival šunke, vina, rakije i kulena nova vinkovačka turistička atrakcija

VINKOVCI-Kalendar turističkih događanja u Slavoniji ove godine bogatiji je za još jednu manifestaciju. Riječ je o Festivalu šunke, vina, rakije i kulena koji će se održati 26. listopada u prostorijama svečane dvorane Barun Trenk u Vinkovcima.

Pri pomisli na Slavoniju, na Vinkovce prvo čega se sjetite su tambura, pjesma, veselje i jedinstveni gastro proizvodi. Upravo iz navedenih razloga,  članovi udruge Vinkovački šokački rodovi, Turistička zajednica grada Vinkovaca te čelnici Grada Vinkovaca, odlučili su organizirati Festival sa željom obogaćivanja sadržaja turističke ponude te dodatnog povećanja atraktivnosti Vinkovaca.

Osim gospodarskog, turističkog i gastronomskog, Festival će imati i edukativno-natjecateljski aspekt, gdje će se svi prijavljeni izlagači moći natjecati u četiri zasebne kategorije, i to za najbolju šunku, vino, rakiju i kulen. Najuspješnijim proizvođačima dodijelit će se nagrade i priznanja o kojima će odlučivati stručna komisija, na čelu koje će za šunku i kulen biti prof.dr.sc Đuro Senčić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka, komisijom za vina predsjedati će dr.sc Ivana Alpeza iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo, a za rakiju doc.dr.sc. Antun Jozinović s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta iz Osijeka. Sam Festival sastojat će se od dva dijela. Prvi, izložbeni i degustacijski dio, trajat će od 10 do 16 sati, dok će drugi dio, koji uključuje svečanu večeru i dodjelu priznanja i nagrada, započeti u 20 sati.

Iz Udruge Vinkovačkih šokačkih rodova, ovim putem, mole sve zainteresirane izlagače, da se jave u Udrugu što ranije, kako bi im se osigurali svi preduvjeti za sudjelovanje na Festivalu. Kontakt telefon za prijave je 098/441-693.

 

Share