Najave

Svečano zatvorene i ove godine uspješno održane 54.Vinkovačke jeseni

VINKOVCI- Oj, Vinkovci, alaj ste na glasu - Vinkovačke jeseni vas krasu !, tako se pjevalo na ulicama Vinkovaca u proteklih dana u sklopu 54.Vinkovačkih jeseni.

-Ovih deset dana uistinu je jako brzo prošlo, još jedne Jeseni su iza nas i moram ovom prilikom izraziti zadovoljstvo sa svim onim što su one ponudile. Svi ovi čuvari folklora i tradicije iz našeg kraja, ali i cijele Hrvatske  još su jednom pokazali da se ne moramo brinuti za budućnost, jer oni svoj entuzijazam prenose s generacije na generaciju. Moram reći i da s pripremama za slijedeće, 55. Vinkovačke jeseni, krećemo već od sutra“, rekao je prilikom večerašnjeg zatvaranja ovogodišnjih Vinkovačkih jeseni zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca Gabrijel Šokičić.

Od prvog dana građani su mogli posjetiti Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, a ljubitelji folklora pod velikim šatorom uživali su u Županijskoj smotri folklora sve do srijede, kada je na završnoj večeri proglašen i ovogodišnji pobjednik, ta čast pripala je KUD-u „Slavko Janković“ Rokovci-Andrijaševci. Svoja vrata i ove godine otvorio je Vinski grad, a što nudi autoindustrija Vinkovčani i njihovi gosti mogli su pogledati na ovogodišnjem vinkovačkom Auto showu. Sve je kulminiralo u petak kada su spektakularnom priredbom na velikoj pozornici u središtu grada, uz „Tri nam drage riječi Slavonija, Baranja i Srijem“ i svečano otvorene 54. Vinkovačke jeseni. Čuvari tradicijske kulture iz cijele Hrvatske i ove su se godine predstavili na Svečanom mimohodu kulturno-umjetničkih društava, prodefiliravši gradom na oduševljenje velikog broja posjetitelja. Oni najbolji među njima, odnosno pobjednici županijskih smotri, svoj rad su prikazali na Državnoj smotri izvornog hrvatskog folklora.

Na kraju ovogodišnjih 54.Vinkovačkih jeseni u centru je održan veliki koncert Ivana Zaka,  u šatoru koncert Najboljih hrvatskih tamburaša, dok je na Slavonskom sokaku održan koncert Tambura banda.Polako su se počele slagati kockice za 55.Vinkovačke jeseni, a mnogi posjetitelji otišli su iz Vinkovaca s puno lijepih uspomena i s pjesmom na usnama.

Share