Najave

Potpore poduzetnicima do 30.000 kuna

VINKOVCI-Objavljen je Javni poziv za prijavu za sredstva iz Programa poticanja poduzetništva na području grada Vinkovaca za 2019. godinu kojim Grad Vinkovci potiče mikro poduzetnike s 80% sredstava do maksimalnog iznosa od 30.000,00 kuna (minimalno 15.000,00 kuna) uz uvjet povećanja bruto II plaće postojećim zaposlenicima od minimalno 10%.

“Želja nam je danas izvijestiti sve poduzetnike u gradu da smo krenuli s programom koji smo dugo najavljivali, a to je program subvencioniranja, koji je sada svojevrstan pilot projekt jer nam je želja da se on razvija zajedno s našim poduzetnicima i da kroz ovaj prvi natječaj dođemo i do njihovih sugestija i informacija prema kojim ćemo ovaj program dalje prilagođavati stvarnim potrebama svih koji se danas bave nekom poduzetničkom aktivnošću na području grada. Za sada smo osigurali milijun kuna u ovom programu te ćemo gledati ako bude potrebno da ga i proširimo i kroz rebalans proračuna osiguramo i dodatna sredstva za ovu svrhu. Danas svatko tko se bavi nekom poduzetničkom aktivnošću za nas je jedan heroj jer u današnjem svijetu, gdje smo dio Europske unije, dio velikog europskog tržišta, konkurencija je značajna. Zato za sve naše poduzetnike, koji djeluju u gradu, mi stojimo na raspolaganju. Drago nam je da bilježimo povećanje broja zaposlenih, imamo preko 900 novozaposlenih u zadnje dvije godine. Imamo povećanu gospodarsku aktivnost, imamo i povećanje osobnog dohotka za 1.017,00 kuna u brutu, a i samim ovim programom stavili smo obvezu povećanja plaće zaposlenicima za 10 posto. Nadamo se kako će i to rezultirati ne samo ostankom u Vinkovcima nego i dodatnim zapošljavanjem, možda i doseljavanjem u grad Vinkovce”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Mikro poduzetnici moći će izvršiti prijavu od 07. listopada 2019. godine čime smo stvorili uvjete svim zainteresiranim poslovnim subjektima da se pravodobno informira ju te u konačnici prijave na ovaj javni poziv.

https://grad-vinkovci.hr/…/avni-poziv-za-dodjelu-potpora-iz…

 

Share