Najave

Projektom ''Nova znanja za nove poslove u turizmu u VSŽ'' do novih zapošljavanja

VINKOVCI-U okviru projekta ''Nova znanja za nove poslove u turizmu  u VSŽ'' održana je početna konferencija projekta, a radi se projektu  nositelj kojega je Tehničko učilište Vinkovci, a sufinanciran je u stopostotnom  iznosu iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv ''Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržišta rada u sektoru turizma i ugostiteljstva.

 Projekte aktivnosti su:  razvoj programa obrazovanja  u skladu s potrebama u turizmu Vukovarsko-srijemske županije, selekcija nezaposlenih osoba  za sudjelovanje  u obrazovanju u turizmu Vukovarsko-srijemske županije, osnažiti kapacitete mentora i predavača, provedba programa  obrazovanja, promidžba i vidljivost, te upravljanje projektom i administracija.

Kad govorimo o općem cilju projekta, doprinijeti povećanju zapošljivosti nezaposlenih osoba  u Vukovarsko-srijemskoj županiji kroz pripremu i provedbu inicijativa za zapošljavanje u sektoru  turizma, te unaprijediti stručne i pedagoške kompetencije predavača i mentora iz turističkog sektora.

- Zadovoljstvo nam je biti nositelj projekta koji će se povećati zapošljivost nezaposlenih osoba, mlađih od 25 godina i starijih od 54 godine kroz razvoj, triju programa obrazovanja, a biti će uključeno 40 osoba.Ovim projektom će se polaznici steći kompetencije i postati konkurentni na tržitštu rada, rekla je Mirela Petričević, voditeljica projekta iz Tehničkog učilišta Vinkovci.


Partneri na projektu su Učilište Studium-ustanova za obrazovanje odraslih, te tvrtka Polet d.o.o. Trajanje projekta je 20 mjeseci, vrijednost projekta je 997.744, 84 kuna.
- Za tvrtku Polet ovo je jedan značajan projekt, rado smo se uključili, jer tvrtka Polet posjeduje turističku agenciju koja radi vrlo uspješno i bori se sa svim problemima i nedaćama na tržištu, a to je doći do kvalitetnih turističkih kadrova.Želimo kroz ovaj projekt educirati kadar na području Vukovarsko-srijemske županije koji nam je neophodan za izvršenje naših radnih zadataka, rekao je Mijat Kurtušić, direktor tvrtke Polet d.o.o.

Kroz projekt će se razviti novi, inovativni programi obrazovanja u turizmu, u skladu sa definiranim potrebama nezaposlenih, te potrebama turističkog sektora u Vukovarsko-srijemskoj županiji.Provedba projekta je na području Vukovarsko-srijemske županije, a ciljane skupine projekta su nezaposlene osobe mlađe od 25 godina i starije od 54 godine,

 

Share