Najave

HPD Cibalia u humanitarnoj akciji za pomoć Udruzi djece oboljele od leukemije i limfoma iz Čakovca

VINKOVCI-Hrvatsko planinarsko društvo ''Cibalia'' Vinkovci bila je  gost PD Zmajevca iz Novske koji već 22 godine za redom organiziraju Zimski pohod Novskim brdom – Novljanska sarmijadu. 

Staza je vodila kroz netaknutu prirodu po sunčanom prohladnom vremenu od Novaljnskog jezera prema Sadovom brdu, Jelenskog glavi pa nazad do jezera na sarmu i narodno veselje u kučici Vodoprivrede.  Pohodu je prisustvovalo 25 planinarskih društava sa preko 500 planinara sa skromnim doprinosom HPD Cibalije od  15 planinara.

Članovi HPD Cibalije već neko vrijeme skupljaju čepove sa plastičnih boca za djecu koja su bolesna. Predložili smo svim planinarskim, slavonskim društvima da nam se pridruže. PD Zmajevac je prepoznao naš prijedlog i ovu manifestaciju pretvorio u humanitarnu te je svako društvo koje je dolazilo na skup donijelo čepove. Skupljena donacija će biti uručena Udruzi djece oboljele od leukemije i limfoma iz Čakovca. 

Ako ste željni hodanja, boravka u prirodi obavještavamo Vas da ovaj mjesec planiraju izlete u Mursko Središte, Kutjevo, Ilok ili Gazije gdje ćemo uz planinarenje proslaviti Vincekovo i krstiti vinograde. Ukoliko nam se želite pridružiti ili u planinarenju ili u skupljanju čepova naći čete nas svake srijede od 19,00 sati u Mjesnoj zajednici Stjepan Radić. 

 

 

Share