Najave

Grad Vinkovci i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci zajedno za novorođene

VINKOVCI- U Velikoj gradskoj vijećnici  roditeljima 63 novorođenih beba uručeno je 126.000 kn novčane naknade na prijemu za još jednu skupinu roditelja koji su nakon rođenja djeteta podnijeli zahtjev za isplatu novčane naknade sukladno Socijalnom programu Grada Vinkovaca po kojemu se za svako novorođeno dijete ostvaruje pravo na naknadu u iznosu od 2.000 kuna.

“Ovo je jedna mala pripomoć svim našim obiteljima koje su se obogatile s još jednom bebom. Drago nam je da danas ovdje imamo preko 60 novih sugrađana i da ih možemo nagraditi, a drago nam je i što smo ostvarili suradnju s Knjižnicom kroz koju ćemo ih u stvarno najranijim danima uputiti prema Knjižnici tako da im njihovi roditelji čitaju jer je to dobro za razvoj djeteta, ali isto tako i da tu privrženost prema Knjižnici stvorimo od najranijih dana. Drago nam je što već na početku godine imamo puno beba i što broj beba ne opada nego ćemo, nadamo se, i rasti ove godine i imati još više novih malih sugrađana i da ćemo im kroz sve one naše programe za djecu koje imamo moći pomoći u njihovom razvoju”, istaknuo je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić o uključivanju Knjižnice u darivanje beba istaknula je kako je sve započelo prošle godine kada je Knjižnica bila domaćin kampanje “Čitaj mi”.

“U suradnji s Gradom Vinkovcima i gradonačelnikom odlučili smo i na ovaj način sudjelovati u kampanji “Čitaj mi” i zaista smo ponosni što smo jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji ovako potiče čitanje od najranije dobi. Znamo da samo 15 minuta dnevno čitanja naglas djeci od rođenja potiče njihov cjelokupan razvoj”, istaknula je Vedrana Lugić.

Grad Vinkovci i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci darivali sve novorođene bebe s područja grada Vinkovaca  paketićem dobrodošlice koji sadrži informativni letak o potrebi i važnosti  čitanja  djeci  od  najranije  dobi, člansku  iskaznicu Knjižnice  te bebinu prvu slikovnicu..

 

Share