Najave

Potpisan ugovor za nabavu transportnih vozila

VINKOVCI-U prostorijama Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije d.o.o.(VVK) potpisan je ugovor za nabavu transportnih vozila u sklopu EU financiranog projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna". Ugovor, vrijedan 2,8 milijuna kuna (bez PDV-a), potpisali su Ivan Rimac, univ.spec.oecc., direktor VVK i Lana Gašparić, predstavnica tvrtke Auto Gašparić d.o.o. izZagreba koja je na objavljenom natječaju izabrana kao najpovoljniji ponuđač.

Nabava transportnih vozila posljednja je grupa poslova u okviru nabave opreme u sklopu projekta Aglomeracije, a nabavljeno je ukupno 7 vozila (jedno transportno vozilo nosivosti do 3,5 tone, jedan kamion nosivosti veće od 3,5 tone, 3 vozila za prijevoz radnika i materijala i dva vozila za obilazak terena). Prethodno su nabavljena specijalna vozila, oprema za kontrolu ispravnosti građevina za javnu odvodnju i ostala oprema za održavanje sustava, radni strojevi, a nabavljen je i implementiran GIS sustav koji omogućuje bolje praćenje i kontrolu sustava.

Ukupna vrijednost nabavljene opreme u okviru projekta "Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna" je 10,2 milijuna kuna. Isporuka kompletno nabavljene opreme očekuje se u prvoj polovici ove godine, a VVK će je koristiti za održavanje sustava odvodnje na svom distribucijskom području.

"Mogu izraziti svoje zadovoljstvo činjenicom da je završen postupak javne nabave za opremu koju smo nabavili u okviru ovog projekta. Riječ je o vrlo vrijednoj opremi koja će nam u velikoj mjeri pomoći u obavljanju radova na našem distribucijskom području koje je doista veliko i obuhvaća 15 općina i 2 grada", rekao je Ivan Rimac, direktor VVK.

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ provodi se na području gradova Vinkovci i Otok te općina Ivankovo, Cerna, Andrijaševci i Privlaka. Vrijedan je 384 milijuna kuna, a sa 70,765 posto financira se sredstvima iz Kohezijskog fonda EU. Ostatak su sredstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike (11,694 posto), Hrvatskih voda (11,694 posto) i jedinica lokalne samouprave (5,847 posto). Provođenjem ovog projekta značajno će se poboljšati kvaliteta života i zdravlje ljudi, zaštititi i očuvati okoliš te unaprijediti usluga odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda u skladu s europskim propisima.

Informacije o provođenju projekta mogu se naći na web stranici www.aglomeracija.vvk.hr

Share