Najave

Cvitković: ''Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu''

VINKOVCI-GEM d.o.o. predao je ponudu za kupnju dionica HNK Cibalia temeljem Javnog poziva za javno prikupljanje ponuda za kupnju dionica Hrvatskog nogometnog kluba CIBALIA š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, za predmet prodaje 62.963 dionice Hrvatskog nogometnog kluba Cibalia Vinkovci š.d.d. u vlasništvu Grada Vinkovaca, a što iznosi 52,00029 % temeljnog kapitala.

Tvrtka GEM d.o.o. lokalna je kompanija koja posluje od 1989. godine, a većinski vlasnik Ivan Cvitkovic je privatni poduzetnik od 1984.godine. Osnovna djelatnost firme je hotelsko poslovanje kojim se bavi u hotelima Gem i Slavonija u Vinkovcima. Hotel Gem posluje od 1990. godine s kapacitetom 50 soba i dodatnim sadržajima: zemljani tenis tereni, zatvorena tenis dvorana, sale za sastanke, te ga okružuje površina cca 20.000 m2. 2011. godine GEM d.o.o. kupio je hotel Slavonija u koju je nakon investicije uložio oko 20.000.000,00 kn i vratio kategorizaciju tri zvjezdice (zbog postojećih površina ne može imati više), te danas posluje s obnovljenim kapacitetom od 110 soba, a od dodatnih sadržaja ima kongresne dvorane, restoran, slastičarnu i kavanu. GEM d.o.o. trenutno u ovom zimskom periodu zapošljava 23 radnika. GEM d.o.o. će poštivati proceduru iz postupka provedbe Javnog poziva koje provodi Povjerenstvo za iznalaženja strateškog partnera u HNK Cibalia š.d.d. koja slijedi odnosno nakon javnog otvaranja ponuda, slijedi ocjena prihvatljivosti i kvalitete dostavljenih ponuda te utvrđuje prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja. Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja donosi Gradsko vijeće Grada Vinkovaca.

Odabrani ponuditelj dužan je zaključiti Ugovor o kupnji dionica u roku od 8 dana od dana primitka pisanog poziva Grada Vinkovaca na zaključenje Ugovora, a u protivnom će se smatrati da je odustao od sklapanja Ugovora. GEM d.o.o. će u predmetnom periodu do donošenja Odluke Gradskog vijeća Grada Vinkovaca napraviti dubinsku analizu svih stanja HNK Cibalia, te donijeti konačnu odluku o kupovini kluba. Vlasnik i predsjednik uprave, te direktor društva GEM d.o.o. izjavljuje:

„Predao sam ponudu sa željom da pomognem našem stoljetnom klubu, želim da naša djeca i unuci i dalje imaju priliku trenirati i biti dio jedne pozitivne priče oko naše Cibalije. Znam koliko ovaj klub znači građanima i svima nama koji živimo u gradu na Bosutu. Kao investitor moram sada dubinski skenirati sve i sa stručnim timom još jednom proći sve detalje. O Cibaliji neću govoriti ja, govorit će profesionalci i stručni ljudi po zaključenju ugovora. Pred nama je 3 tjedna i moramo ispoštovati proceduru, a ukoliko se potpiše ugovor možemo govoriti o planovima i predstaviti ljude koji će voditi klub i vratiti mu sjaj i mjesto koje zaslužuje. Moje namjere da pomognem Cibaliji iskazane su upravo ponudom koju sam predao. Mislim kako kao gospodarstvenik koji živi i radi u ovom gradu imam odgovornost uključiti se i ne dopustiti da ovaj klub koji je ponos i dika naših Vinkovaca propadne.“, rekao je Cvitković.

Share