Najave

Centar kompetencija uskoro u Lovasu

LOVAS-U sklopu projekta prekogranične suradnje pod nazivom "Fostering of cross - border business environment trough development of business competence centres and networks" (FED CCNET) potpisan je Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji i prenamjeni stambene zgrade u zgradu Centra kompetencija u naselju Lovas u vrijednosti od 936.805,35 kuna. 

Uime Općine Lovas ugovor je potpisala načelnica Tanja Cirba, a uime izvođača radova, direktor tvrtke Luka gradnja d.o.o iz Štitara, mag.ing. Luka Markić. Prethodno je održana Stakeholder radionica o temi ‘‘Mogućnosti centra kompetencija‘‘.

- Centar kompetencija bavit će se raznim stvarima oko poljoprivredne proizvodnje i usko je vezan uz naše projekte kao što je proizvodnja jaja iz slobodnog uzgoja, zatim tu imamo OPG-ove koji imaju orašaste plodove. Kroz sam Centar razvit će se nova znanja i vještina, te ćemo našim puduzetnicima pružiti tehnička pomoć - rekla je Tanja Cirba.

Projekt se provodi u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska - Srbija 2014. - 2020., a upravljačko tijelo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.337.024,77 kuna. Vodeći partner na projektu je Općina Lovas, a partneri su Grad Ilok i Općina Bač (Srbija), a vrijeme provedbe je 15. 7. 2019. - 14. 7. 2021. godine

Share