Najave

680 tisuća kuna za rad udruga u kulturi i tehničkoj kulturi za 2020. godinu

VINKOVCI-Sukladno aktualnim preporukama za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom danas su u Veliku vijećnicu Grada Vinkovaca na potpisivanje ugovora pozvani predstavnici deset udruga kojima su raspodijeljena financijska sredstva temeljem javnog poziva za programe u kulturi i tehničkoj kulturi za 2020. godinu

Inače, ukupno predviđena sredstva od 680 tisuća kuna raspodijeljena su na 66 udruga koje su prijavile ukupno 94 programa. Sve udruge ugovore će potpisati u narednih nekoliko dana.

“Želja nam je da se kroz ovaj preostali dio godine uspije realizirati većina programa koje su udruge planirale te ćemo to financijski pratiti sukladno okolnostima. Dosta vremena smo izgubili i dio programa se možda i neće realizirati, ali je važno da do kraja godine pokušamo što više vratiti u normalu život svih nas pa tako i udruga koje svojim aktivnostima obogaćuju život svih Vinkovčana”, istaknuo je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Prema riječima Marije Liščić Drmić, pročelnice za kulturu i turizam Grada Vinkovaca od ukupno prijavljenih 69 udruga sada imamo njih 66 i to 44 udruge u kulturi i 22 udruge u tehničkoj kulturi s ukupno 94 programa koja ćemo financirati do kraja godine

“Cijelo vrijeme bili smo u kontaktu s predstavnicima udruga pa je temeljem toga i donesena odluka o raspodjeli sredstava sukladno aktualnim okolnostima. Sigurno je da zbog svega ovoga trpe i udruge pa imamo i tri udruge koje su odustale od proračunskih sredstava jer neće moći izvesti programe koji su planirani i prijavljeni na natječaj.  ”, istaknula je Marija Liščić Drmić, pročelnica za kulturu i turizam.

 

Share