Najave

Energetska obnova A.G.Matoš ide prema svom planu

VINKOVCI-Grad Vinkovci aktivno provodi projekte energetske obnove zgrada javne namjene u koje će biti uloženo preko 37 milijuna kuna, a novu su strukturu dobili Dječji vrtići ''Stribor'', ''Pčelica'' i ''Budućnost'' te uskoro O.Š. ''A.G. Matoš'' i ''Vladimira Nazora'', zgrada Arhiva i zgrada ''Hrvatski sokol''.

-''Obnovili smo vrtiće Stribor, Pčelica i Budućnost, a sada radimo dvije škole, ''Antun Gustav Matoš“ i Vladimira Nazora, zgradu Arhiva i zgradu „Hrvatski sokol“, jedan smo od gradova koji vjerojatno ima najviše projekata energetske obnove javnih ustanova u ovom trenutku. Zatražili smo radni sastanak u Vinkovcima i obilazak tih projekata jer nam je epidemija koronavirusa poremetila dinamiku radova budući da naši izvođači ne mogu dobiti sve materijale koji se nabavljaju iz drugih zemalja. Također, želja nam, s obzirom na to da idemo prema kraju ovih projekata, u narednom razdoblju raditi nove. Imamo još škola, imamo javnih ustanova koje bi željeli raditi jer energetska učinkovitost je važna, ne samo da dobijemo uređene objekte nego i objekte koji štede energiju i tako smanjuju utrošak sredstava iz proračuna“, rekao je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik.

 

Vinkovce je posjetio Siniša Kukić, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u Gradskoj upravi održao je radni sastanak s gradonačelnikom Ivanom Bosančićem, a potom su posjetili Osnovnu školu ''Antun Gustav Matoš'' na kojoj su u tijeku radovi energetske obnove vrijedni 17,3 milijuna kuna.

Prema riječima Siniše Kukića, Fond nudi u narednom razdoblju paket od 600 milijuna kuna u kojemu su obuhvaćeni različiti vidovi energetske obnove pa tako i obnova obiteljskih kuća vrijedna 200 milijuna kuna, ali i daljnja obnova objekata javne namjene i stambenih zgrada.

-''Pandemija koronavirusa je usporila radove,  pozive, a ovaj sastanak dogovorili smo kako bi sve to ubrzali i nosimo i jedan paket od 600 milijuna kuna naših projekata u narednom razdoblju pa ćemo vidjeti što je kompatibilno s gradom Vinkovcima i nadamo se da ćemo napraviti jedan dobar posao. Vinkovci su, inače, danas u vrhu onoga što su drugi gradovi postigli kada je o ovome riječ'', istaknuo je Kukić.

 

Share