Najave

Teška prometna nesreća u Ostrovu na pružnom prijelazu

OSTROVO-Jučer, 23. svibnja oko 13,55 sati u Ostrovu, u Kolodvorskoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se teška prometna nesreća.

 Osobnim automobilom Hyundai vinkovačkih registarskih oznaka upravljao je 25. godišnjak iz Vinkovaca te se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati automobilom preko pružnog prijelaza, uslijed čega je zbog stižućeg teretnog vlaka, u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, došlo do udara automobila u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na ne prometnu zelenu površinu.

 Na mjestu prometne nesreće prijelaz ceste preko željezničke pruge je označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (andrijinim križem).

 Suputnik o osobnom automobilu kojim je upravljao 25. godišnjak je bio 55. godišnjak iz Vinkovaca. Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici JVP Vinkovci te su odmah odvezeni u OŽB Vinkovci radi ukazivanja liječničke pomoći.

 Vozač, 25. godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a 55. godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo u 15,47 sati, što je potvrđeno u OŽB Vinkovci.

 

Na mjestu događaja policija je provela očevid.

 

Protiv vozača osobnog automobila, 25. godišnjaka iz Vinkovaca, zbog izazivanja prometne nesreće će biti podnijeta kaznena prijava.