Najave

Svečano otvoren Centar kompetencija u Lovasu

LOVAS-U povodu Dana općine, a u sklopu projekta prekogranične suradnje FED CCNET, koji provodi Općina Lovas s partnerima iz Općine Bač i Grada Iloka, u Lovasu je otvoren Centar kompetencija. Vrijednost projekta je 721.658,41 euro. 

"U sklopu projekta išli smo u rekonstrukciju ruševne zgrade, vrijednost radova je 936 tisuća kuna. Centar kompetencija u Lovasu bavit će se funkcionalnom hranom, partneri u Iloku turizmom, a u općini Bač organskom proizvodnjom. Centar će služiti za provođenje projektnih aktivnosti, a prostorom se mogu koristi poduzetnici. Jedna od prvih aktivnosti u Centru bit će obuke, a slijede programi mentorstva u kojima će sudjelovati deset osoba i deset tvrtki te ćemo pristupiti osnivanju prekogranične mreže kako bismo se u ovom području povezali i razmjenjivali svoja znanja i iskustva", istaknula je Tajana Brajković, voditeljica projekta prekogranične suradnje FED CCNET.

Prema riječima Tanje Cirbe, načelnice Općine Lovas, ovakvi projekti u gospodarstvu i poljoprivredi iznimno su važni s više aspekata. "Centar kompetencija opremljen je vrhunskom informatičkom opremom, a uskoro nam počinju edukacije za male poduzetnike. To je jedan od strateških projekata naše općine", rekla je Cirba.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić rekao je kako će se u Centru razvijati projekti na dobrobit županije.  Otvorenju su nazočili: Stevo Culej, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, Nikola Mažar, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za stambeno zbrinjavanje, Željko Cirba, zamjenik direktora Agro-klastera d.o.o.,  Josip Dabro, zamjenik župana vukovarsko-srijemske županije,Tanja Cirba, načelnica Općine Lovas,  Josip Kovač, zamjenika gradonačelnice Grada Iloka, Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci,  Zdravko Zvonarić, načelnik Općine Tompojevci,  Mladen Markešić, ravnatelj RA TINTL,  Albert Varga, voditelj LAG-a Srijem,  Luka Markić, direktor Luka-gradnja d.o.o.,  Josip Videković, direktor Videković d.o.o.,  Tihana Sudarić i  Ružica Lončarić s Fakulteta agrobiotehničkih znanosti Osijek, te predstavnici malih i srednjih poduzetnika, gospodarstvenici.

Nazočne je pozdravila načelnica Općine Lovas,  Tanja Cirba i vukovarsko-srijemski župan, Božo Galić. Nakon svečanog otvorenja i pozdravnih govora, voditeljica projekta, Tajana Brajković predstavila je projekt. Nakon toga prisutni su dobili priliku razgledati novootvoreni objekt.

Share