Najave

Ambulanta opće obiteljske medicine otvorena u Opatovcu

OPATOVAC - U sklopu 23. Miholjskih dana u Općini Lovas, mještani Opatovca dobili su ambulantu opće obiteljske medicine koju su svečano otvorili Zrinka Čobanković, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Vukovarsko-srijemske županije, Tanja Cirba, načelnica općine Lovas, i Ante Lohinski, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar.

S obzirom na to da je postojeći objekt ambulante neuvjetan, Dom zdravlja Vukovar pokrenuo je ovu investiciju kako bi osigurao što kvalitetniju zdravstvenu zaštitu mještana Opatovca. Novi objekt nalazi se u opatovačkoj Ulici Josipa bana Jelačića, na vrlo pogodnoj lokaciji, u užem centru sela. Investicija, koja obuhvaća otkup objekta i njegovu rekonstrukciju, vrijedna je nešto više od 550.000 kuna.

Posebno mi je drago da smo završili ovu zgradu u Opatovcu, s obzirom na to da je stara zgrada bila u lošim uvjetima za rad i nije se mogla obnoviti. Kupili smo kuću u Opatovcu i adaptirali je za potrebe ambulante. Nama je cilj stalno podizanje razine zdravstvene zaštite za pacijente i bolje uvjete za naše djelatnike - rekao je Ante Lohinski, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar.

Stara ambulanta bila je na brdu, pa je ljudima treće životne dobi bilo puno teže dolaziti, sada je ambulanta na novoj pristupačnijoj lokaciji uz cestu.

Share