Najave

Eva Blažević prva, Marin Županović drugi, Ivana Purkić treća na kraju atletske lige za osobe s invaliditetom

VINKOVCI-Atletski klub osoba s invaliditetom postiže zapažene rezultate na državnoj i međunarodnoj sceni. Ove godine članovi kluba osvojili su 5 medalja na državnim prvenstvima uz postavljena dva državna rekorda.

Zbog epidemiološke situacije, specifičnosti cijele godine i manjka natjecanja klub je pokrenuo atletsku ligu za osobe s invaliditetom. Liga se sastojala od tri kola na kojem su se svi članovi natjecali u disciplinama bacanja koplja i kugle. Rezultati su se bodovali prema RAZA tablicama (međunarodnim svjetskim tablicama) te nakon tri kola dobili smo i prve pobjednike lige. Prvo kolo lige održano je 05.09., drugo kolo 18.09. dok je završno treće kolo lige održano 31.10.

-Sva tri kola održala su se na atletskom borilištu u Vinkovcima. Usprkos cjelokupnoj epidemiološkoj situaciji uz poštivanje svih mjera, uspjeli smo u našem naumu da članovi kluba zadrže kontinuitet treniranja i natjecateljskih rezultata. Iako liga nije službeno natjecanje iz kalendara nacionalnog saveza, naši sportaši pokazali su veliku zainteresiranost te ova liga svakako ima potencijal za nastavak u idućoj godini - izjavio je predsjednik kluba Dalibor Pavić

Nakon održana tri kola, poredak je bio slijedeći:

1. Eva Blažević

2. Marin Županović

3. Ivana Purkić

4. Tomislav Šarac

5. Marin Lozić

6. Toma Žoldin

7. Martina Đukić

8. Domagoj Barinić

9. Ivan Perša

10. Danijel Varvodić

Share