Najave

Svečano uručene nagrade najuspješnijim tvrtkama u protekloj godini

VUKOVAR-Hrvatska gospodarska komora (HGK) – Županijska komora Vukovar je u utorak, 08. prosinca 2020. godine na 10. svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća koja je održana u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama, dodijelila plakete Zlatna kuna najuspješnijim tvrtkama s područja Vukovarsko-srijemske županije za ostvarene poslovne rezultate u 2019. godini.

Na početku svečane sjednice Gospodarskog vijeća HGK ŽK Vukovar nazočnima se obratila predsjednica Županijske komore Vukovar gđa. Vinka Ivanković, te im zaželjela dobrodošlicu i naglasila važnost prepoznavanja i priznavanja uspjeha u poslovanju. Ovakva priznanja ne samo da prepoznaju dosadašnje uspjehe već potiču i na održavanje kontinuiteta uspješnosti, ali su i poticaj svim ostalima za dodatni trud i zalaganje.

I ove godine HGK Županijska komora dodijelila je priznanja tvrtkama koje u 2020. godini slave značajnije obljetnice kontinuiranog poslovanja (30 i više godina). Tako je za šezdeset (60) godina kontinuiranog rada priznanje dobila tvrtka Velepromet d.d. Vukovar, a za četrdeset (40) godina kontinuiranog rada tvrtka Privlačica d.o.o. Vinkovci. Za trideset (30) godina kontinuiranog poslovanja nagrađene su sljedeće tvrtke: Poljoprivredna zadruga Privlaka, Autoškola faca d.o.o. Vinkovci, Bodat d.o.o. Vinkovci, Karuca d.o.o. Gunja,  i Babogredac d.o.o. Babina Greda. Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća pročitane su tvrtke koje su ove godine nagrađene, a sama priznanja, zbog epidemioloških uvjeta, biti će im uručena naknadno.

Zlatna kuna se dodjeljuje prema jedinstvenim kriterijima - pokazateljima, ukupno njih 18, a koji se izračunavaju temeljem rezultata poslovanja, odnosno financijskih izvješća tvrtki za proteklu godinu. Iz konkurencije se na samom početku isključuju javna, komunalna i poduzeća koja su prethodnu godinu zaključila s gubitkom, te poduzeća s manje od 10 zaposlenika. Za sve tvrtke u konkurenciji izračunava se prosječni rang svih pokazatelja, a u uži izbor ulaze tvrtke s najboljim prosječnim rangom u svojoj kategoriji.

Zlatne plakete najuspješnijim poduzećima u kategorijama malih, srednjih i velikih tvrtki  uručila je predsjednica Županijske komore Vukovar, gđa. Vinka Ivanković 

U  konkurenciji malih trgovačkih društava za 2019. godinu nominirane su tvrtke:

AMM D.O.O.  VINKOVCI

DINOZA D.O.O. BOŠNJACI

HERING D.O.O. ŽUPANJA

ISTRAŽIVAČ BENZ D.O.O. NUŠTAR

LJEKARNE ŠIBALIĆ VINKOVCI

SANITAS D.O.O. BABINA GREDA

Zlatnu plaketu u kategoriji malih trgovačkih društava za 2019. godinu dobila je tvrtka ISTRAŽIVAĆ-BENZ d.o.o. NUŠTAR. 

Tvrtka je osnovana i registrirana 2015.g Glavna djelatnost tvrtke je prodaja naftnih derivata, a u ponudi svojih ostalih usluga ističu i punjenje električnih vozila kao i uslugu autopraonice za sve tipove vozila kao i ostali niz asortimana koji zadovoljava potrebe lokalnog stanovništva. Tvrtka ISTRAŽIVAČ BENZ d.o.o. trenutno zapošljava 25 djelatnika. Za vođenje poslovanja g. Vladimir Franjić ističe kako im je najveći cilj na odgovoran način još više raditi na ulaganju u poslovanje i zapošljavanju novih djelatnika, te i u budućnosti ostvarivanju što boljih poslovnih rezultata.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava nominirane su tvrtke:

ENNA TRANSPORT D.O.O. VUKOVAR

GRAD-EXPORT D.O.O. VINKOVCI

PRO-TEAM D.O.O. VUKOVAR

SLAVONIJA-BOŠKOVIĆ D.O.O. CERNA

SOKOL D.O.O. VINKOVCI

U kategoriji srednjih trgovačkih društava za 2019. godinu zlatnu plaketu dobila je tvrtka 

PRO-TEAM d.o.o. VUKOVAR..

Tvrtka je osnovana 2014.g. Glavna djelatnost tvrtke su završni građevinski radovi, a ostale značajne djelatnosti su izrada metalnih konstrukcija i fasada. PRO-TEAM d.o.o. trenutno zapošljava 100 djelatnika. Za glavni cilj i plan daljnjeg poslovanja tvrtke g. Ante Čuljak ističe  još veće ulaganje u poslovanje i zapošljavanje novih djelatnika. Rad tvrtke prepoznat je i van granica RH, a to dokazuju i poslovi koji su odradili za velike europske brendove kao što su: Armani, Gucci, Yves Saint-Laurent i dr.

U budućnosti planiraju još više svojim radom i ulaganjima napredovati a time i opravdati povjerenje svog uspješnog poslovanja.

U kategorije velikih trgovačkih društava nominirane su sljedeće tvrtke:

BOSO D.O.O. VINKOVCI

DILJ D.O.O. VINKOVCI

DRVNA INDUSTRIJA SPAČVA D.D. VINKOVCI

PEKAR D.O.O. VINKOVCI

SAME DEUTZ-FAHR ŽETELICE D.O.O. ŽUPANJA

Zlatnu plaketu za najbolje veliko trgovačko društvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, tijekom 2019. godine dobila je tvrtka SPAČVA d.d. VINKOVCI.

Tvrtka je osnovana 1956.g. Glavni proizvodi tvrtke su vrata, seljački podovi, furnir, parket i peleti, a koje se izvoze u više od 30 zemalja u svijetu. Tvrtka SPAČVA d.d.  kao vodeća drvna industrija u zemlji trenutno zapošljava 860 djelatnika. Gospodin Josip Faletar naglašava kako su velikim investicijama od 150 milijuna kuna uspjeli još više povećati proizvodnju, a time i prihode. Glavna misija za daljnji razvoj tvrtke je proizvesti što više proizvoda finalizacijom furnira. Proizvodima kao što su furnir i elementi višeslojnih podova što znači  povećati  proizvodnju i otvoriti nova radna mjesta, a s tim ostvariti još veći stupanj uspješnog  poslovanja u budućnosti.

Na kraju sjednice nazočnima se obratila predsjednica Županijske komore Vukovar gđa. Vinka Ivanković koja je čestitala nagrađenim u ime g. Luke Burilovića, predsjednika HGK, a koji se zahvaljuje nagrađenima ali i svim ostalim tvrtkama na njihovom daljnjem naporu, doprinosu i ostvarivanju pozitivnih poslovnih rezultata u ovom teškom i izazovnom razdoblju.

 

 

Share